ΕΛΛΑΔΑ

Άκης Τσοχατζόπουλος: Το ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του

Άκης Τσοχατζόπουλος: Το ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Μπορεί το κλίμα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο να είναι ιδιαίτερα πανηγυρικό, μετά την απόφαση του Εφετείου να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ωστόσο υπάρχει ακόμη ανησυχία από την πλευρά των γιατρών για την κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, που υπογράφει ο Σ. Διευθυντής του Β’ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος, ο πρώην υπουργός υπεβλήθη σε επέμβαση, ωστόσο η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για κάποιες μέρες.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Τσοχατζόπουλος 78 ετών εισήχθη στο ΓΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 17/03/2017 με διάγνωση νόσος στελέχους, στεφανιαία νόσος 3 αγγείων, διακομιζόμενος από το Γ. Κρατικό Νίκαιας.

Την Τρίτη 22/03/2017 ο ασθενής υπεβλήθη σε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη. Η ανάνηψη ήταν ικανοποιητική και εξήλθε της Μονάδας Εντατικής 2 ημέρες μετά την επέμβαση. Ο ασθενής νοσηλεύεται φρουρούμενος σε θάλαμο του 7ου ορόφου του ΙΓΝΑ.

Η μετεγχειρητική του πορεία χαρακτηρίστηκε από αργή ανάνηψη λόγω της μεγάλης αδυναμίας του (χαμηλές λευκωματίνες ορού, παρατεταμένη ακινησία, βαρύτητα επέμβασης). Ο ασθενής κινητοποιήθηκε, έλαβε αναπνευστική φυσιοθεραπεία και κινησιοθεραπεία και ταυτόχρονη επίβλεψη και ειδική φροντίδα ενός ανοικτού έλκους (άτονο έλκος) στο δεξί έσω σφυρό λόγω φλεβικής ανεπάρκειας. Παραμένει για διάστημα ολίγων ημερών μέχρι να ολοκληρωθεί η ενδονοσοκομειακή νοσηλεία του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ