ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή η γιαγιά είναι ίσως ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ελλάδα (pic)

Αυτή η γιαγιά είναι ίσως ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ελλάδα (pic)
patrisnews.gr

Ο γηραιότερος ίσως άνθρωπος στην Ελλάδα είναι μια ηλικιωμένη από τα Κρέστενα της Ηλείας, η Κατερίνα Καρνάρου η οποία βαδίζει αισίως στα 112 χρόνια.

Ρεπόρτερ του patrisnews.gr την συνάντησε και συνομίλησε μαζί της. Σύμφωνα με το βιβλιάριο υγείας του ΟΓΑ της, είναι γεννημένη στις 25 Ιουλίου του 1905, ενώ και η αναζήτηση με τα στοιχεία της στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (ΗΔΙΚΑ) πιστοποίησε ότι έχει και ΑΜΚΑ.

«Πόσων ετών είστε;» ήταν η πρώτη ερώτηση, για να έρθει η αφοπλιστική απάντηση: «Πού να θυμάμαι πόσο είμαι...».

giagia 1

Πηγή: patrisnews.gr

«Λίγο είμαι, δεν είμαι όσο λέτε, πρέπει να είμαι γύρω στα 105, αλλά δεν θυμάμαι και καλά. Δύσκολη η ζωή, όσο είχα τον άνδρα μου καλά έζησα. Τον έχασα νωρίς και μου άφησε τέσσερα μικρά παιδιά, αλλά ευτυχώς είχα καλά πεθερικά και με προσέξανε, και μένα και τα παιδιά μου, δεν έχω παράπονο...» είπε, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν. Όπως περιγράφει η ηλικιωμένη:

Γεννήθηκα στη Μούντριζα (σ.σ. Γρύλλος του δημου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων), πατέρας μου ο Παναγιώτης και μητέρα μου η Θεοδώρα. Παντρεύτηκα στην Κρέστενα τον Σοφοκλή Καρνάρο, δούλεψα στα χωράφια και έκαμα αγροτικές δουλειές για να ζήσω και να αναθρέψω τα παιδιά μου. Τώρα μένω εδώ, στην Κρέστενα, ήσυχα.

Ο γιος μου επήγε στο Ναυτικό, έγινε Καπετάνιος μεγάλος και τρανός. Πάνω που πήρε σύνταξή του και έφτιαξε το σπίτι στην Αθήνα, δεν το χάρηκε καθόλου, πέθανε... Προσπάθησαν κι οι γιατροί, αλλά δυστυχώς τον νίκησε η αρρώστια.

Η κα Κατερίνα Καρνάρου έχει τρεις κόρες, την Λαμπία, τη Σοφούλα και τη Θεοδώρα αλλά και αρκετά εγγόνια, δισέγγονα, μέχρι και τρισέγγονο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ