ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Απεργία εμποροϋπαλλήλων κατά της κυριακάτικης εργασίας

Θεσσαλονίκη: Απεργία εμποροϋπαλλήλων κατά της κυριακάτικης εργασίας
thestival.gr

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη του Συντονισμού Δράσης ενάντια στην κυριακάτικη εργασία, με τη συμμετοχή ατόμων από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από πολυκαταστήματα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στο μεταξύ, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης είχε καλέσει τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, «με αίτημα τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας», καθώς τα περισσότερα καταστήματα είναι ανοικτά σήμερα Κυριακή των Βαΐων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Γαρυφαλλιά Καλαμαρά τόνισε πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε ενημέρωση των εργαζομένων για τη σημερινή απεργία, ωστόσο – όπως ανέφερε μεταξύ άλλων- «δεν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή στην απεργία, ειδικά από τα πολυκαταστήματα».

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων τονίζει πως «η κατάργηση της Κυριακής αργίας συνδέεται με το χτύπημα των δικαιωμάτων μας, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, του σταθερού χρόνου εργασίας, εντείνει την ευελιξία και μας κάνει λάστιχο για τις ανάγκες των μεγαλεμπόρων και των μονοπωλιακών ομίλων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ