Πάσχα 2017: Προειδοποιήσεις από το Χαμόγελο του Παιδιού για τα βεγγαλικά
Το Χαμόγελο του Παιδιού, εν όψει Πάσχα ενημερώνει τα παιδιά και τους γονείς για τις εξαιρετικά επικίνδυνες επιπτώσεις που έχει η χρήση κροτίδων και βεγγαλικών από τα παιδιά.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός:
«Τα στοιχεία, που κάθε χρόνο δημοσιοποιούνται αντιπροσωπεύουν παιδιά, οικογένειες, ανθρώπους που ζουν γύρω μας και αναπάντεχα βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα.
Το Χαμόγελο του Παιδιού επιμένει στην τεράστια σημασία της πρόληψης. Αρκετά είναι τα περιστατικά σε όλη την Ελλάδα που έχει μέχρι σήμερα χειριστεί ο οργανισμός και τα οποία πέρα από σοβαρές σωματικές βλάβες επιφέρουν και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.
Οι προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία είναι δεδομένες, οφείλουμε όμως και εμείς ως γονείς να ενημερώσουμε τα παιδιά και να τα βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η χρήση βεγγαλικών και κροτίδων.
Δυστυχώς το να προμηθευτούν τα παιδιά αυτά τα είδη παραμένει εξαιρετικά εύκολο, πολύ απλά από το κατάστημα της γειτονιάς τους. Πρέπει όμως πάντα να θυμόμαστε ότι δυναμιτάκια, κροτίδες και βεγγαλικά στα χέρια των παιδιών γίνονται “φονικά όπλα” που απειλούν τη σωματική τους ακεραιότητα και πρέπει όλοι να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας».
SPONSORED
Παιδικές κατασκηνώσεις: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για 70.000 θέσεις - Πώς θα τα δείτε
19:21
Στίβεν Σπίλμπεργκ: «Η επαφή με εξωγήινους θα γίνει στη ζωή μας»
19:19
Επίθεση με τρικάκια έξω από το σπίτι του υφ. Παιδείας Νίκου Παπαϊωάννου - «Δεν με εκφοβίζουν»
19:10
Ο πρόεδρος του Λιβάνου προειδοποιεί το Ιράν: «Η χώρα μας είναι δική μας», λέει στο CNNi
19:02