ΕΛΛΑΔΑ

Με το βλέμμα στο δεύτερο γύρο

Με το βλέμμα στο δεύτερο γύρο
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στη ΝΔ και τα σενάρια για το τί θα γίνει την επόμενη μέρα δίνουν και παίρνουν, με δεδομένο ότι, όπως φαίνεται, κανένας υποψήφιος δεν θα συγκεντρώσει πάνω από το 50% που χρειάζεται για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.

Μειμαράκης και Τζιτζικώστας εκτιμούν πως τελικά θα είναι αυτοί που θα κόψουν πρώτοι το νήμα ενώ από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει πως θα μπορέσει την Κυριακή να πιάσει τη δεύτερη θέση.

Σε υψηλά ποσοστά ευελπιστεί και ο Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος διατηρεί την αισιοδοξία του ότι θα μπορέσει να κάνει την έκπληξη και να είναι ο ένας από τους δύο που θα αναματρηθούν την Κυριακή στις 29 Νοεμβρίου στον δεύτερο γύρο.

Δημόσια κανείς στην παρούσα φάση δεν θέτει επίσημα το θέμα της επόμενης μέρας, ήδη όμως έχει ξεκινήσει η παρασκηνιακή διαβούλευση για συμμαχίες, αν και ο Ευάγγελος Μειμαράκης θεωρεί πως η διαφορά του από τον δεύτερο θα είναι τόση που δεν θα τεθεί θέμα νέας προσφυγής στις κάλπες.

Συνεργάτες του κ. Μειμαράκη μάλιστα μιλώντας στο CNN Greece τονίζουν πως «ο δεύτερος θα είναι τόσο πίσω που αν επιμείνει να πάμε σε δεύτερο γύρο το μόνο που θα καταφέρει είναι να χάσει πανηγυρικά αλλά και να δημιουργήσει τριβές στο εσωτερικό της ΝΔ.»

Από τον πρώτο γύρο θα λήξει, όπως φαίνεται, η ιστορία και σε περίπτωση που ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγηθεί του κ. Μειμαράκη καθώς πληροφορίες θέλουν τον σημερινό Πρόεδρο της ΝΔ να μην επιδιώξει νέα αντιπαράθεση προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας της παράταξης.

Ερωτηματικό πάντως παραμένει το πώς θα κινηθούν οι υποψήφιοι που θα μείνουν εκτός δεύτερου γύρου την επόμενη μέρα.

Η εικόνα που υπάρχει είναι πως οι κκ Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Μειμαράκη ενώ άγνωστο είναι πως θα κινηθεί ο κ. Τζιτζικώστας αν μείνει εκτός.

Το κακό κλίμα όμως που επικρατεί στη σχέση του με τον κ. Μειμαράκη δεν φαίνεται να αφήνει και πολλά περιθώρια.

Σε κάθε περίπτωση στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν την ανάγκη να κλείσει άμεσα αυτό το κεφάλαιο και να προχωρήσει μπροστά η παράταξη αν και εκτιμούν πως ίσως τα τραύματα που έχει προκαλέσει η εσωκομματική διαδικασία δημιουργήσουν παρενέργειες το επόμενο διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ