Νέος τραγικός θάνατος στην Χαλκιδική: 55χρονος ξεψύχησε περιμένοντας το ασθενοφόρο
Στην αποκάλυψη ότι και δεύτερος άνθρωπος έχασε τη ζωή του, το βράδυ της Δευτέρας, λόγω έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων στην Χαλκιδική, έκανε ένας εθελοντής διασώστης, που κλήθηκε εκείνος να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε 55χρονο με έμφραγμα.
Ο άτυχος ασθενής υπέστη καρδιακή προσβολή στο χωριό Νέα Σκιώνη, στην περιοχή της Κασσάνδρειας, όπου λειτουργεί Κέντρο Υγείας που διαθέτει και ασθενοφόρο. Δεν διαθέτει όμως προσωπικό και έτσι το συγκεκριμένο όχημα ήταν ακινητοποιημένο, την ώρα που το μοναδικό διαθέσιμο ασθενοφόρο βρισκόταν σε απόσταση 80 χιλιομέτρων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το halkidikinews.gr, αντιμετώπιζε άλλο περιστατικό στον Πολύγυρο και θα μπορούσε να πάει στον 55χρονο με το έμφραγμα μόνο αφού ολοκλήρωνε την υποχρέωσή του εκεί. Αυτό σημαίνει πως από την στιγμή που ειδοποιήθηκε, θα χρειαζόταν περίπου μιάμιση ώρα ώσπου να φτάσει στην Νέα Σκιώνη.
Το περιστατικό αποκάλυψε ο εθελοντής διασώστης στην πρωινή εκπομπή του Ant1 και είναι το δεύτερο μέσα σε λίγες ημέρες στην περιοχή, καθώς το Σάββατο ένας 38χρονος πέθανε αβοήθητος με το ασθενοφόρο να φτάνει σχεδόν δύο ώρες αφότου κλήθηκε.
Ανοιχτή η πλατφόρμα για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Βήμα - βήμα η διαδικασία εγγραφής
05:00
Fuel Pass: Μέχρι αύριο Πέμπτη (30/04) οι αιτήσεις - Ποιοι οι δικαιούχοι, τι πρέπει να προσέξετε
04:00
Πρόγραμμα «Σήμα Διαφορετικότητας»: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων
03:00
«Σπίτι μου ΙΙ»: Αντίστροφη μέτρηση για τα δάνεια του προγράμματος - Τι να προσέξετε
02:00