Πάσχα 2017: Το έθιμο του «Φλάμπουρα»
Στο χωριό των Αγίων Αναργύρων Μουζακίου Καρδίτσας, το Πάσχα αναβιώνει το έθιμο του "Φλάμπουρα". Ο Ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο. Την παραμονή μετά τον πανηγυρικό εσπερινό η πλατεία γεμίζει από κόσμο ο οποίος χορεύει τον χορό του Αη Γιώργη. Ο π. Νικόλαος κρατά τον "Φλάμπουρα", ένα παραδοσιακό λάβαρο της χαράς που φέρει καβαλάρη τον Αη Γιώργη, σύμβολο των Σαρακατσαναίων, στο οποίο κρεμούν τρία μήλα στα ξύλα της κορυφής που σχηματίζουν σταυρό για καλή παραγωγή στα ζωντανά τους.
Ο Όμηρος στην Οδύσσεια (Δ-279, Ι-183 και 237, Λ-4), αναφέρει ως μήλα τα πρόβατα που κατ' επέκταση απεικονίζουν τη νομαδοκτηνοτροφική ζωή των Σαρακατσαναίων. Έτσι οι εορταστές, μαζί με τον παπά του χωριού, θα τραγουδήσουν όλοι μαζί για ευλογία: «Άγιε μου Γιώργη αφέντη μου και γριβοκαβαλάρη, αρματωμένος με σπαθί και με χρυσό κοντάρι». Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα χορευτικά θα πάρουν τη θέση τους σε ένα παραδοσιακό πανηγύρι με πολλά στοιχεία της παράδοσης και του Ελληνισμού.
LIVE Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Τραμπ: «Τρίτη στις 20:00 το χτύπημα στο Ιράν» - Αποζημίωση ζητά η Τεχεράνη για να ανοίξει το Ορμούζ
20:10
Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι εντόπισε στρατιωτικό εξοπλισμό της Χεζμπολάχ σε σχολείο στο Λίβανο (pics)
20:00
Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης του τραυματισμένου ορειβάτη στο Αγρίνιο (vid)
19:47
Νέα προειδοποίηση Τραμπ: Θα χάσουν τα εργοστάσια ενέργειας αν δεν ανοίξουν το Ορμούζ έως την Τρίτη
19:36