ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γολγοθάς για τρία ανήλικα παιδιά στα Λεχαινά

Ο Γολγοθάς για τρία ανήλικα παιδιά στα Λεχαινά
patrisnews.com

Το δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν μήνες τώρα τρία ανήλικα παιδιά, ηλικίας οκτώ, δώδεκα και δεκατριών ετών στα Λεχαινά. «Οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι τόσο επικίνδυνες που απαιτείται άμεση παρέμβαση», όπως τονίζει ο Επιμελητής Ανηλίκων.

«Γροθιά» το έγγραφο

Το Δημόσιο έγγραφο που φέρνει στο φως το patrisnews.com υπογράφει ο Επιμελητής Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής:

«Σας γνωρίζουμε ότι στα Λεχαινά, διαμένει η οικογένεια του...... Ο πατέρας είναι κρατούμενος στις φυλακές, ενώ η μητέρα είναι άνεργη και με προβλήματα επικοινωνίας. Η οικογένεια έχει τρία παιδιά ηλικίας οκτώ, δώδεκα και δέκα τριών ετών, μαθητές, τα οποία διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Τα δύο μικρότερα παιδιά φοιτούν στο ... και το μεγαλύτερο είναι μαθητές στο ...Οι συνθήκες διαβίωσης είναι τόσο επικίνδυνες που απαιτείται άμεση παρέμβαση».

eggrafo

Η συγκεκριμένη οικογένεια είναι γνωστή στο δήμο, ο οποίος καταβάλλει κάθε προσπάθεια και βοηθά όπως μπορεί την οικογένεια και τα τρία ανήλικα παιδιά. «Η οικογένεια αυτή βιώνει μια τραγωδία. Προσπαθούμε ειδικά αυτές τις μέρες να απαλύνουμε τον πόνο αυτής της οικογένειας που βιώνει συνθήκες ακραίας φτώχειας», δηλώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΔ Λεχαινών, Γιώργος Γαλάτης και συνεχίζει:

«Όμως οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες. Άλλοι φορείς, πέρα από τον δήμο, είναι αρμόδιοι και μπορούν και οφείλουν να δώσουν λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα».

Ανάλογη βοήθεια παρέχει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων που φοιτούν τα παιδιά καθώς και των εκπαιδευτικών.

«Δεν είναι αρκετό»

Η τοπική εκκλησία επίσης με διάφορους τρόπους βοηθά την οικογένεια. «Η κατάσταση αυτής της οικογένειας είναι πραγματικά προβληματική», τονίζει ο π. Θεόδωρος Πανουτσόπουλος εφημέριος του ιερού ναού Εισοδίων Θεοτόκου Λεχαινών και συνεχίζει: «Πολύ συχνά πηγαίνουμε από το ναό και δίνουμε φαγητό στα παιδιά αυτά αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ