ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους ληστές των διασήμων (pics)

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους ληστές των διασήμων (pics)
Ελληνική Αστυνομία

Υπερβαίνει το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με την διαρρήξεις , η συνολική αξία των κλοπιμαίων συμμορίας που εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, η οποία διέπραττε ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις σε πολυτελείς οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ορισμένες από τις οικίες αυτές, μάλιστα, ανήκουν σε γνωστά πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου.

Ειδικότερα, συνελήφθη τη Δευτέρα το μεσημέρι, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, ένας 22χρονος Αλβανός, ενώ ταυτοποιήθηκαν και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους, τρεις ομοεθνείς του, ηλικίας 25 και 26 ετών, καθώς και ένας 28χρονος, ο οποίος είναι δραπέτης από φυλακή. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρα ανθρωποκτονίας, των διακεκριμένων ληστειών και κλοπών, της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης και της απόδρασης κρατουμένου καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι, από τον Απρίλιο του 2016, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών. Με διαφορετική σύσταση κάθε φορά, αλλά πάντα με την παρουσία του 28χρονου δραπέτη, διέπρατταν, βραδινές κυρίως ώρες και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ληστείες και διαρρήξεις σε πολυτελείς οικίες και διαμερίσματα της Αττικής, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή και τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών.

klopes10

Οι δράστες, κινούμενοι με κλεμμένα οχήματα αρχικά εντόπιζαν τις υποψήφιες προς διάρρηξη οικίες, ενώ στη συνέχεια εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, είτε από ανασφάλιστα παράθυρα, είτε από παραβίασή τους. Στις περιπτώσεις εκείνες όπου οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα στην οικία, με την απειλή όπλων, τους εξανάγκαζαν να αποκαλύψουν το σημείο που έχουν κρύψει χρήματα, αλλά και που βρίσκονται τα χρηματιοκιβώτιά τους. Την ώρα των ληστειών ή των κλοπών, παρέμενε έξω από τις οικίες κάποιο από τα μέλη της συμμορίας, ως «τσιλιαδόρος», ώστε να ενημερώνει τους υπόλοιπους.

Σημειώνεται, ότι οι δράστες κινούνταν με κλεμμένα οχήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους αφαιρούσαν τα κλειδιά των αυτοκινήτων των ιδιοκτητών. Στις περιπτώσεις, μάλιστα, που εντόπιζαν τα Ι.Χ στον εξωτερικό χώρο, τα έκλεβαν. Στη συνέχεια, τα στάθμευαν σε μικρούς συνοικιακούς δρόμους του Υμηττού, ώστε να μην εντοπιστούν από τις αστυνομικές Αρχές. Όσα οχήματα ήταν ευρύχωρα και μεγάλου κυβισμού, τους τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες, που αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητα ίδιου τύπου και χρώματος. Στις περιπτώσεις εκείνες που εντοπίζονταν τα οχήματα, κατά τη διάρκεια της εγκληματικής τους δράσης, είτε άλλαζαν τις πινακίδες, είτε τα εγκατέλειπαν αφού προηγουμένως έσβηναν ίχνη του γενετικού υλικού τους.

Παράλληλα, κατά τη διαφυγή τους, προκειμένου να αποφύγουν την καταδίωξή τους από την αστυνομία, δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν, όπως:

Στις 30 Απριλίου 2016, στη Βούλα, κατά τη διάρκειας ληστείας σε οικία, πυροβόλησαν σε βάρος ενοίκου που προσπάθησε να αμυνθεί.

Στις 15 Αυγούστου 2016, στο Καματερό, κατά την απόπειρα διάρρηξη οικίας, πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της Ομάδα ΔΙΑΣ, που προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν.

Στις 10 Νοεμβρίου 2016, στην Καισαριανή, πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής που τους καταδίωκαν.

klopes20

Από τις κατ' οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πλήθος κοσμημάτων, ένα πολεμικό τυφέκιο, τρία πιστόλια, το χρηματικό ποσό των 11.340 ευρώ και των 1.100 δολαρίων, μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, κινητών τηλεφώνων, πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς και είδη ένδυσης. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, εννέα ένοπλες ληστείες, τριάντα έξι διαρρήξεις, επτά περιπτώσεις πλαστογραφίας και δύο υπεξαιρέσεις οχημάτων. Ταυτόχρονα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους δεκαοκτώ οχήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης διέφυγαν στην Αλβανία και για το λόγο αυτό έχουν κινηθεί οι διαδικασίες έκδοσης ευρωπαϊκών ενταλμάτων. Επίσης, σε βάρος του 28χρονου εκρεμμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, κλοπές και αρπαγή, ενώ σε βάρος του 26χρονου εκρεμμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ληστείες και κλοπές στην Ισπανία. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ