ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές των διασήμων: Ανέβαζε στο Facebook φωτογραφίες με αυτοκίνητα και καλάσνικοφ

Ληστές των διασήμων: Ανέβαζε στο Facebook φωτογραφίες με αυτοκίνητα και καλάσνικοφ
Eurokinissi/Φωτογραφία αρχείου

Από την Αλβανία, όπου κατάφερε να διαφύγει, ανέβαζε φωτογραφίες με πολυτελή αυτοκίνητα και καλάσνικοφ ένας από τους δράστες της συμμορίας που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων στα νότια προάστια.

Οι αστυνομικοί, μόλις ταυτοποίησαν τον ληστή, ζήτησαν από τις εισαγγελικές Αρχές άδεια για την άρση του απορρήτου καθώς το προφίλ του κακοποιού στο διαδίκτυο ήταν κλειδωμένο. Όταν τελικά κατάφεραν να μπουν στη σελίδα του, διαπίστωσαν ότι ο άνθρωπος που αναζητούσαν βρίσκεται στην γειτονική χώρα.

Με πάνω από 45 εισβολές σε σπίτια ενώ λίγο έλειψε να σκοτώσουν και αστυνομικούς σε συμπλοκή.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι κάμερες ασφαλείας, που είχαν τα θύματα στα σπίτια τους, κατέγραψαν την δράση της συμμορίας και όπως αποδείχτηκε από την έρευνα των αστυνομικών συνολικά πέντε άτομα αποτελούσαν τη σπείρα.

Από αυτούς ενδιαφέρον έχει ένας Αλβανός, που είχε δραπετεύσει στις 17 Μαρτίου του 2016 από τις φυλακές της Τίρυνθας, και ένας άλλος, επίσης Αλβανός, ο οποίος έχει σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ληστείες στην Ισπανία!

Ο μόνος από τους δράστες που έπεσε στα χέρια των αρχών είναι ένας 22χρόνος ο οποίος βρέθηκε και το σημείο που έκρυβαν τα κλοπιμαία.

Οι κακοποιοί είχαν πέσει σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, που τους καταδίωξαν, δυο φορές.
Την πρώτη φορά στο Καματερό και τη δεύτερη στην Καισαριανή. Οι δράστες είχαν βγάλει το καλάσνικοφ και πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών οι οποίοι σώθηκαν από θαύμα.

Ανάμεσα στα δεκάδες σπίτια που είχαν ληστέψει ήταν και γνωστών Αθηναίων όπως του Νίκου Βέρτη, της Τέτας Καμπουρέλη και του Στίβ Κακέτση.

Η μεγάλη αδυναμία των ληστών ήταν τα χρηματοκιβώτια και τα αυτοκίνητα. Μάλιστα βρέθηκαν 18 πολυτελή αυτοκίνητα και επιστράφησαν στους ιδιοκτήτες τους.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας σε κάθε εισβολή τους σε σπίτια άλλαζαν τη σύνθεση τους και φορούσαν κουκούλες, ώστε να είναι δύσκολο μετά για τα θύματα να αναγνωρίσουν τους δράστες αλλά και να συσχετιστούν μεταξύ τους οι κακοποιοί από την αστυνομία και να βγάλουν το συμπέρασμα ότι είναι η ίδια συμμορία.

Οι δράστες είχαν μαζί τους και φορητούς ασυρμάτους ώστε να επικοινωνούν μεταξύ τους και να μην χρησιμοποιούν τα κινητά τους κατά τη διάρκεια των ληστειών.

Υπήρχε πάντα τσιλιαδόρος και αν μέσα στο σπίτι υπήρχαν ένοικοι τότε τους απειλούσαν με το πιστόλι στο κρόταφο μέχρι να τους αποκαλύψουν που έχουν χρήματα και κοσμήματα.

Χαρακτηριστικό επίσης της συμμορίας, είναι ότι χτυπούν μόνο από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Τα συνεργεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων έχουν εντοπίσει δακτυλικά τους αποτυπώματα και DNA στους χώρους που λήστευαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ