ΕΛΛΑΔΑ

Εκστρατεία για την επιστροφή της Αφροδίτης της Μήλου στο νησί της

Εκστρατεία για την επιστροφή της Αφροδίτης της Μήλου στο νησί της
EUROKINISSI/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Πριν από περίπου δύο χρόνια, ο δήμαρχος της Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης είχε επισκεφτεί το Μουσείο του Λούβρου για να δει από κοντά την Αφροδίτη της Μήλου. Αντί όμως να καταβάλλει το ποσό του εισιτηρίου, δήλωσε φτάνοντας στο γκισέ: «Είμαι ο δήμαρχος της Μήλου, δεν δέχομαι να πληρώσω να μπω στο μουσείο. Ήρθα να δω μόνο ένα και μόνο έκθεμα, την Αφροδίτη της Μήλου, το οποίο ανήκει στο νησί μου».

Τελικά, οι άνθρωποι του μουσείου το αποδέχτηκαν. Δυόμιση χρόνια μετά, οι προσπάθειες του δημάρχου για την επιστροφή του γλυπτού στο νησί εντείνονται όπως αναφέρει ο ίδιος στην «Καθημερινή».

Έχει ήδη συγκροτήσει Επιτροπή Διεκδίκησης, η οποία μεταξύ άλλων θα φροντίσει να συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο υπογραφές, ώστε το ζήτημα να συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην εφημερίδα: «Κάποιοι από τη Μήλο νόμιζαν ότι κάνω πλάκα, αλλά εγώ πάντα το εννοούσα». Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες αναστήλωσης ενός παλιού σχολείου θηλέων στην Πλάκα «όπου θα μείνει μόνιμα η Αφροδίτη που τώρα φιλοξενείται στη Γαλλία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ