ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2017: Με τιμές έγινε δεκτό στην Αθήνα το Άγιο Φως

Πάσχα 2017: Με τιμές έγινε δεκτό στην Αθήνα το Άγιο Φως
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ.//EUROKINISSI

Λίγη ώρα μετά τις 19:30 του Μεγάλου Σαββάτου έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό ΕξωτερικώνΓιάννη Αμανατίδη, μετέφερε με το κυβερνητικό αεροσκάφος το Άγιο Φως, που έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους και πλαισιωνόταν από τέσσερις Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.

Της έλευσής του ακολούθησε ειδική τελετή για την υποδοχή του. Στην Θεσσαλονίκη το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στις 21:50.

«Φέρνοντας το Άγιο Φως στη φιλτάτη πατρίδα και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αγιωτάτης καθ' Ελλάδας Εκκλησίας κομίζουμε θερμές Πατριαρχικές ευχές και κάθε ευλογία εκ του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου του Κυρίου μας προς όλους», υπογράμμισε ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου, ο οποίος έκανε αναφορά στη σπουδαιότητα της Αφής του και ευχήθηκε να φωτίζει όλο τον κόσμο.

4107536


Πηγή:-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ.//EUROKINISSI

4107538

4107542


Πηγή:-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ.//EUROKINISSI


Πηγή:-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ.//EUROKINISSI

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου για τα δεινά που περνάει ο τόπος μας.

«Μεταφέρουμε μήνυμα Ανάστασης, ζωής, χαράς, ελπίδας αλλά και αλληλεγγύης, αγάπης και ειρήνης σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται από τους πολέμους και τις στερήσεις, πέρα από εθνικότητα και φυλή», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, κατά την ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε για την υποδοχή του Αγίου Φωτός.

«Μήνυμα συνύπαρξης, ανεκτικότητας και συνεννόησης, με ιδιαίτερη σημασία σε μια παγκόσμια συγκυρία, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας. Μήνυμα που εύχομαι να δυναμώνει την προσωπική προσπάθεια του καθενός από εμάς αλλά και τη συλλογική προσπάθεια και αγώνα που κάνουμε ως λαός για δημιουργία, προκοπή και ευτυχία», πρόσθεσε.

«Καλή Ανάσταση και Λαμπρή! Χρόνια Πολλά», ευχήθηκε ο κ. Αμανατίδης.

Μετά την λήξη της τελετής το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα και εν συνεχεία με ειδικές και προγραμματισμένες πτήσεις θα βρεθεί σε όλη την Ελλάδα.

Την ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούσαν: ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννης Αμανατίδης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας και ο Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας , βουλευτής ΝΔ. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο Βασίλειος Κόκκαλης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ