ΕΛΛΑΔΑ

Παραδόθηκε στην Εισαγγελία συνεργός του Γ. Πετρακάκου

Παραδόθηκε στην Εισαγγελία συνεργός του Γ. Πετρακάκου
Ο 37χρονος οδηγείται στον Ανακριτή EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, εμφανίστηκε αυτοβούλως ο 37άχρονος Π.Α., καταζητούμενος από το Μάρτιο του 2013.

Ο 37χρονος φέρεται να εμπλέκεται με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών και τους "Μαύρους Διστομίτες" σε δράσεις του ένοπλου αντάρτικου πόλης, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής. Από τον Μάρτιο του 2013 εκκρεμούσε σε βάρος του 37χρονου ένταλμα του Ανακριτή για κατοχή όπλων που είχαν εντοπισθεί σε νοικιασμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Νεάπολης Εξαρχείων.

Το γενετικό υλικό του 37χρονου είχε εντοπισθεί κατά τις πρόσφατες έρευνες στο σπίτι στο Βόλο στο οποίο συνελήφθη ο Γ.Πετρακάκος, η σύντροφός του Μ.Θεοφίλου και τα δύο αδέλφια Θεμιστοκλής και Φώτης Ασημακόπουλος, αλλά και στα όπλα που κατασχέθηκαν από την Αντιτρομοκρατική, τα οποία βρέθηκαν θαμμένα στο οικόπεδο στην γιάφκα της Λ.Μαραθώνος.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την εργαστηριακή ταυτοποίηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ο Α.Π. φέρεται να είχε παρουσία και στην αγροικία - ορμητήριο στο Μώλο Φθιώτιδας, καθώς το γενετικό υλικό του εντοπίσθηκε σε σταθερά σημεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 37χρονος φέρεται να εμπλέκεται και σε δράσεις του ένοπλου αντάρτικου πόλης, με την μετεξέλιξη του ΕΑ του Νίκου Μαζιώτη σε ενέργειες της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ).

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υποστηρίζουν ότι ο 37χρονος είχε ενταχθεί σε "συνέργεια" με τους "μαύρους Διστομίτες" του Γιώργου Πετρακάκου, καθώς διατηρούσε επαφές και με το Γρηγόρη Τσιρώνη, και έναν ακόμα καταζητούμενο από τους "Ληστές με τα Μαύρα".

Όπως υποστηρίζουν Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, η σύλληψη του Γιώργου Πετρακάκου στο Βόλο καθώς και η σύλληψη των Γρ.Τσιρώνη και Σπ.Χριστοδούλου τον οδήγησαν στην απόφαση να παραδοθεί.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ υποστηρίζουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ο 37χρονος να έχει αποκρύψει στοιχεία τα οποία ο ίδιος θεωρεί ενοχοποιητικά.

Είχε συλληφθεί ξανά

Ο 37χρονος Π.Α. είχε συλληφθεί το 2007 στα Καμίνια του Πειραιά, με ένταλμα για ληστεία τον Ιούνιο του 2005 στο Terra Vibe στο χώρο διεξαγωγής του Rock Wave Festival στη Μαλακάσα με ενοχοποιητικό στοιχείο μερικό δακτυλικό του αποτύπωμα στο γκισέ των εισιτηρίων. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενοι ήταν δύο ακόμα άτομα τα οποία προσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι δράστες είχαν επιτεθεί με γκλομπ σε υπαλλήλους της ιδιωτικής security, οι οποιοι είχαν αναλάβει τη φύλαξη της εισόδου, και είχαν αποσπάσει 7.000 ευρώ και 2.000 μάρκες-κουπόνια.

Ο 37χρονος συνελήφθη πάλι τον Ιούλιο του 2005, μαζί με δύο άτομα τα οποία αναπροσδιορίζονται ως αντιεξουσιαστές, για επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ με σκοπό να αποσπάσουν τις ασπίδες τους, με τις οποίες κρατώντας τις "ως λάφυρα" έβγαλαν φωτογραφίες τις οποίες και ανήρτησαν σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ο 37χρονος προφυλακίστηκε για την υπόθεση ενώ τον Ιούνιο του 2006 αποφυλακίστηκε με την αθωωτική απόφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ