ΕΛΛΑΔΑ

Στο Σαραντάπορο κατέπεσε το στρατιωτικό ελικόπτερο

Στο Σαραντάπορο κατέπεσε το στρατιωτικό ελικόπτερο

Στην περιοχή του Σαρανταπόρου φαίνεται ότι κατέπεσε το ελικόπτερο UH-1H της Αεροπορίας Στρατού, το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, με τις πρώτες πληροφορίες από το σημείο να αναφέρουν ότι ένας εκ των επιβαινόντων σε αυτό, έχει εντοπιστεί ζωντανός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για μια γυναίκα αξιωματικό που επέβαινε στο ελικόπτερο που συνετρίβη.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από την περιοχή της Μαγνησίας, το Στεφανοβίκειο, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μοιράστηκε με το CNN Greece ο δημοσιογράφος Γιάννης Νεβεσκιώτης πιθανόν είχε προορισμό την Καστοριά για ανεφοδιασμό.

Μόλις χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ στήθηκε μια ευρεία επιχείρηση για τον εντοπισμό του, τόσο με χερσαία όσο και με εναέρια μέσα, στα όρια των περιφερειών της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας.

Αρχικά οι έρευνες εστίασαν προς το όρος Μπούρινο αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκαν στην περιοχή του Σαρανταπόρου, όπου πιθανότατα οι καιρικές συνθήκες συνετέλεσαν στο να χαθεί το στίγμα του και στην πτώση του.

sarantaporo

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων κι ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ελληνικού Στρατού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ