Το αίτημα του δημάρχου Αθηναίων για τους πρόσφυγες
Το αίτημα να υπάρξει με νομοθετική πρωτοβουλία αναλογική κατανομή των προσφύγων σε πανελλαδικό επίπεδο, επανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά τη σημερινή παρουσίαση των αποτελεσμάτων τριών ερευνών που διενεργήθηκαν από το Παρατηρητήριο Προσφυγικών Ροών. Ο κ. Καμίνης άφησε αιχμές κατά της ΚΕΔΕ, λέγοντας ότι δεν βάζει μπροστά στις διεκδικήσεις της «το δίκαιο αυτό αίτημα».
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζήτησε «με νομοθετική πρωτοβουλία, όπως στη Γερμανία, να γίνει κατανομή των προσφύγων πανελλαδικά. Αν αποποιούνται των ευθυνών τους η ΚΕΔΕ και το κράτος και δεν υπάρχει ολοκληρωμένη πολιτική η Αθήνα το πληρώνει», είπε και συμπλήρωσε ότι πρώτιστο μέλημά του είναι η εύρυθμη λειτουργία της πόλης.
Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, αυτήν την στιγμή στο δήμο της Αθήνας βρίσκονται περίπου 18.000 πρόσφυγες. Εξ΄αυτών οι 2.600 στη δομή φιλοξενίας στον «Ελαιώνα», 1.600 σε διαμερίσματα που έχουν ενοικιαστεί από το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που συμμετέχει και ο δήμος, και 2.500-3.000 άτομα σε υπό κατάληψη κτίρια, σε δομές ΜΚΟ κ.α.
Σε ισχύ τα νέα όρια συναλλαγών μέσω IRIS - Τι ισχύει για τις εμπορικές πληρωμές
00:30
Η ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία δεν αλλάζει κάτι για τον Τραμπ, λένε οι ΗΠΑ
23:57
Το Ιράν ανέστειλε 800 εκτελέσεις που ήταν προγραμματισμένες για χθες, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
23:48
Βενεζουέλα: Η Ροντρίγκεζ προωθεί μεταρρυθμίσεις στο πετρέλαιο και άνοιγμα σε ξένες επενδύσεις
23:36