ΕΛΛΑΔΑ

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει: Τραγικές ελλείψεις γιατρών στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει: Τραγικές ελλείψεις γιατρών στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καταγγέλλει τις ελλείψεις του ιατρικού προσωπικού στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Μάλιστα η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή τον θάνατο 8χρονου κοριτσιού, ζητά να εκδοθεί «άμεσα πόρισμα για να μην κατηγορίες προς πάσα κατεύθυνση».

Το Καραμανδάνειο Παιδιατρικό νοσοκομείο εξυπηρετεί τα παιδιά του πληθυσμού αναφοράς της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρος, νησιά Ιονίου) και στηρίζει το σύνολο των Μονάδων Νεογνών και των Παιδιατρικών κλινικών των νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία, το 2016 προσήλθαν στα επείγοντα 60.000 παιδιά, έγιναν 6.000 εισαγωγές και 1.700 χειρουργεία. Όλα τα χειρουργικά περιστατικά παιδιών της 6ης ΥΠΕ αντιμετωπίζονται στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο (ορθοπεδικά, παιδοχειρουργικά, παιδο-ουρολογικά και παιδο-ΩΡΛ), καθώς είναι το μόνο στην 6η ΥΠΕ που διαθέτει Παιδοχειρουργική κλινική.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πραγματοποιήθηκαν 140.000 μικροβιολογικές εξετάσεις και 32.000 ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις.

Διαθέτει 98 ανεπτυγμένες κλίνες και τώρα αναπτύσσει παιδοψυχιατρική κλινική. Ταυτόχρονα, στην εποπτεία του είναι το ΚΕΦΥΑ Πάτρας που περιθάλπει παιδιά με αναπηρία και το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο για παιδοψυχιατρικές παθήσεις.

«Παρότι ουσιαστικά τριτοβάθμιο νοσοκομείο στη λειτουργία του, η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει σαν τον φτωχό συγγενή του συστήματος σε χρηματοδότηση και στελέχωση» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας λόγο για «τραγικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δεν διαθέτει παιδοκαρδιολόγο, παιδο-οφθαλμίατρο παιδο-ογκολόγο, παιδοδοντίατρο, ενώ σε άλλες ειδικότητες η κάλυψη γίνεται περιστασιακά με επικουρικούς γιατρούς, που λόγω της φύσης του νοσοκομείου, μέχρι να προσαρμοστούν λήγει η σύμβασή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ