ΕΛΛΑΔΑ

Η συγκλονιστική μαρτυρία ομήρου: «Μας απειλούσαν πως θα χυθεί αίμα» (pics&vid)

Η συγκλονιστική μαρτυρία ομήρου: «Μας απειλούσαν πως θα χυθεί αίμα» (pics&vid)

Φως στην υπόθεση της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε το μεσημέρι σε υποκατάστημα της Τράπεζας στην οδό Χατζηκυριακού στον Πειραιά από τέσσερα άτομα με καλυμμένα πρόσωπα, αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των τριών πελατών και των πέντε υπαλλήλων που βρίσκονταν μέσα στο υποκατάστημα.

Καταθέσεις δεν αποκλείεται να ληφθούν και από περίοικους που ωστόσο δεν αντελήφθησαν άμεσα ότι γινόταν ληστεία εντός του υποκαταστήματος.

Την υπόθεση χειρίζονται έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δράστες, εκτός από αντικείμενα που απέσπασαν από τις θυρίδες της τράπεζας που βρίσκονταν στον ημιυπόγειο χώρο, πήραν χρήματα και από τα ταμεία.

2222222

Μάλιστα, για να μπορέσουν να εργαστούν ανενόχλητοι στο χώρο επί τρεις ώρες όπου βρίσκονταν οι θυρίδες της τράπεζας με τη χρήση οξυγόνου, οδήγησαν τους ομήρους σε υπόγειο χώρο του καταστήματος.

Τα όπλα που χρησιμοποίησαν, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ήταν ένα μακρύκανο και ένα πιστόλι. Η ληστεία στην τράπεζα σημειώθηκε στις 2 το μεσημέρι, ενώ το μπουτόν συναγερμού ενεργοποιήθηκε στις 16.49 το απόγευμα.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, για τους οποίους δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό το μέσο με το οποίο διέφυγαν.

44444444

Η μαρτυρία της ομήρου

Σύμφωνα με τα όσα είπε μία γυναίκα πελάτισσα που πιάστηκε όμηρος την ώρα της ληστείας, οι δράστες «είχαν χειροβομβίδα, αυτόματο, πιστόλια και φορούσαν μάσκες», ενώ σημειώνει πώς οι δράστες, αφού τους απομόνωσαν και τους κλείδωσαν στο υπόγειο, άνοιξαν τα χρηματοκιβώτια και πήραν τα λεφτά από τα γκισέ της τράπεζας.

Παράλληλα, η γυναίκα επισήμανε ότι κράτησαν τη διευθύντρια και μια υπάλληλο για να τους υποδείξει που βρίσκεται ο χώρος με τις θυρίδες, ενώ αποκάλυψε πως μιλούσαν σπαστά ελληνικά και τους έλεγαν συνεχώς "θα χυθεί αίμα".

«Δεν ήθελαν τα δικά μας λεφτά, ήθελαν τα λεφτά της τράπεζας», περιγράφει η γυναίκα πελάτης, υπογραμμίζοντας ότι τις τρεις ώρες που έμειναν εγκλωβισμένοι στην τράπεζα, δεν μπορούσαν να πατήσουν τον συναγερμό. Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τους ληστές, σημείωσε πως οι δράστες φορούσαν αποκριάτικες μάσκες σιλικόνης με μορφή γέρων, ενώ -όπως καταγγέλλει- ανάμεσα στους αλλοδαπούς ληστές υπήρχε και ένας Έλληνας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

Το χρονικό της ληστείας

Για άλλη μία φορά οι ληστές των τραπεζικών θυρίδων χτύπησαν, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Οι αδίστακτοι δράστες εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας και ανάγκασαν τόσο τους πελάτες όσο και τους υπαλλήλους να μπουν σε ένα δωμάτιο, όπου και τους κλείδωσαν.

Στα χέρια τους είχαν όπλα και μία χειροβομβίδα. Εν συνεχεία ανενόχλητοι κατέβηκαν στο υπόγειο της τράπεζας όπου βρίσκονται οι θυρίδες, τις πήραν όπως ακριβώς ήταν και έφυγαν.

Η αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Οι 4 δράστες που φορούσαν μάσκες σιλικόνης κατάφεραν να αρπάξουν 50 τραπεζικές θυρίδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ