ΕΛΛΑΔΑ

Τι δήλωσε ο συνήγορος του Τσοχατζόπουλου για την επιστροφή του στη φυλακή (vid)

Τι δήλωσε ο συνήγορος του Τσοχατζόπουλου για την επιστροφή του στη φυλακή (vid)

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ο Άκης Τσοχατζόπουλος πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν για λόγους υγείας εδώ και αρκετό καιρό.

Σε επικοινωνία που είχε το CNN Greece με τον έναν εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού, τον κ. Λεωνίδα Κοτσαλή, τόνισε πως «η επιστροφή του κ. Τσοχατζόπουλου στις φυλακές Κορυδαλλού, ακυρώνει την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών για αναστολή της έκτισης της ποινής για σοβαρούς λόγους υγείας».

Και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως «η ζωή ενός ανθρώπου δεν μπορεί να τελεί σε συνάρτηση από την καταβολή ή μη χρηματικής εγγυοδοσίας».

«Γίνονται προσπάθειες να μαζευτούν τα χρήματα μέσα στην προθεσμία που έθεσε η δικαιοσύνη. Έχει δηλαδή γίνει μια προσπάθεια, τραπεζικά, η οποία θα ευοδωθεί εντός των ημερών», δήλωσε στο CNN Greece ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής.

Το δικαστήριο επέβαλλε στον κ. Τσοχατζόπουλο την καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 200.000 ευρώ την οποία σύμφωνα με τον κ. Κοτσαλή γίνονται προσπάθειες δικαστικά για μείωση του ύψους ίσως και μέχρι τις 100-150.000 ευρώ.

«Υπήρχε κίνδυνος ζωής, ο οποίος απετράπει στην πραγματικά την τελευταία στιγμή» υπογραμμίζει ο κ. Κοτσαλής και συνεχίζει «θα έπρεπε να είχε βγει νωρίτερα με βάση τη διάταξη του άρθρου 497 του κώδικα ποινικής δικονομίας. Ήταν τέτοια η κατάσταση της υγείας του και τα ιατρικά δεδομένα, που επέβαλλαν την αποφυλάκισή του ήδη σε προγενέστερο χρόνο καθώς η παραμονή του στη φυλακή επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση της υγείας του».

Το δικαστήριο στις 5 Απριλίου έκανε δεκτή την αίτηση του πρώην υπουργού για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του κατα πλειοψηφία, επιβάλλοντάς του περιοριστικούς όρους.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον κ. Τσοχατζόπουλο, καταδικασθέντα πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, είναι οι εξής:

- Καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 200.000 ευρώ

-Εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ξεκινώντας από το Μάιο του 2017

-Παράδοση του διαβατηρίου και της ταυτότητάς του

-απαγόρευση έκδοσης νέων τέτοιων εγγράφων

- Υποχρέωση νόμιμης διαμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση

-Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και

- Απαγόρευση χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ