ΕΛΛΑΔΑ

Συντριβή ελικοπτέρου: Το τελευταίο «αντίο» στον υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη (pics)

Συντριβή ελικοπτέρου: Το τελευταίο «αντίο» στον υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη (pics)
cretapost.gr

Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, της πολιτικής αλλά και των τοπικών αρχών και φορέων απ΄ όλη την Κρήτη, βρίσκονται στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου, όπου έχει τεθεί σε δημόσιο προσκύνημα η σορός του υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, που βρήκε τον θάνατο από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί για το «ύστατο χαίρε» ενώ σπαρακτικές φιγούρες η μητέρα, η σύζυγος και τα παιδιά του Ιωάννη Τζανιδάκη, όπως αναφέρει το cretapost.gr.

KHDEIA 7 1024x469
KHDEIA 8 1024x469

Παρών στην τελετή και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης τον οποίο συνέδεε φιλία με τον εκλιπόντα καθώς στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί.

Η νεκρώσιμη ακολουθία ψάλλεται παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ενώ αγήματα της Αεροπορίας Στρατού αποδίδουν τιμές στον υποστράτηγο που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

KHDEIA 6 1024x469
KHDEIA 9 1024x469

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης, που μετά τις τελευταίες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις τον περασμένο Μάρτιο είχε προαχθεί στο βαθμό του υποστράτηγου και είχε τοποθετηθεί ως υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, κατά την παραμονή του στην Κρήτη είχε εκφράσει σε συγγενικό του πρόσωπο την επιθυμία ότι όταν έφευγε από τη ζωή, θα ήθελε να ταφεί στον τόπο καταγωγής του.

KHDEIA 10 1024x469
KHDEIA 13 1024x469

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην περιοχή αναμένονται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, και ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, προκειμένου να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία, η οποία θα τελεστεί στις 18.00 μ.μ., χοροστατούντος του μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ