ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: 15χρονος μετανάστης τραυματίστηκε προσπαθώντας να κρυφτεί σε νταλίκα

Μυτιλήνη: 15χρονος μετανάστης τραυματίστηκε προσπαθώντας να κρυφτεί σε νταλίκα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ένας 15χρονος ασυνόδευτος μετανάστης από την Αλγερία τραυματίστηκε την περασμένη Παρασκευή στο χέρι στην προσπάθεια του να κρυφτεί σε νταλίκα φορτηγού για να διαφύγει με το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά.

Την τελευταία στιγμή και διαισθανόμενος ότι κινδυνεύει εγκατέλειψε την κρυψώνα του κοντά στη ρόδα του οχήματος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι. Ακολούθησε η παράδοσης του στο Λιμεναρχείο απ' όπου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του νησιού και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Αναμένεται να μεταφερθεί σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στη Χίο.

Σύμφωνα με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χίου Χρήστο Φραγκιά ο οποίος μίλησε στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, σχεδόν καθημερινό είναι το φαινόμενο πρόσφυγες και μετανάστες να προσπαθούν να κρυφτούν στα φορτηγά και να εισέλθουν στα πλοία της γραμμής. Μάλιστα επειδή πραγματοποιείται έλεγχος πριν την είσοδο των φορτηγών στην αποβάθρα, εν αναμονή του πλοίου, οι πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν κολυμπώντας να φτάσουν στο σημείο στάθμευσης των φορτηγών αλλά και πάλι γίνονται αντιληπτοί από το προσωπικό υπηρεσίας του Λιμεναρχείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ