ΕΛΛΑΔΑ

Καταδικάστηκε η διαχειρίστρια της «Παγίας» - Αθώος ο Παπαγεωργόπουλος

Καταδικάστηκε η διαχειρίστρια της «Παγίας» - Αθώος ο Παπαγεωργόπουλος
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε κάθειρξη 15 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η διαχειρίστρια της «Παγίας» του Δήμου (Θεσσαλονίκης).

Η ποινή της είναι απόρροια του ελλείμματος που αποκαλύφθηκε στο ταμείο της υπηρεσίας. Το δικαστήριο, παρ' ότι της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, εντούτοις αποφάσισε να μην χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Η καταδικασθείσα πρώην δημοτική υπάλληλος -μοναδική εκ των συνολικά 16 κατηγορουμένων που τιμωρήθηκε για την υπόθεση- κρίθηκε ένοχη για απιστία στην υπηρεσία και σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η ζημιά που προκλήθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης υπολογίζεται σε 295.460 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αθώωσε για την υπόθεση τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, όπως επίσης τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα και ειδικότερα τον πρώην γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια και τους πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών Αναστάσιο Γερογιάννη, Θεόδωρο Αθανάσαρο και Μιχάλη Ζορπίδη.

Αθωωτική ή απαλλακτική, ανάλογα με την περίπτωση, ήταν και η απόφαση για τους δέκα κατηγορούμενους υπαλλήλους του Δήμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ