ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Από την Πέμπτη η πληρωμή των δόσεων

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Από την Πέμπτη η πληρωμή των δόσεων
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την Πέμπτη 27 Απριλίου θα ξεκινήσει η πίστωση των υπολοίπων δόσεων της πρώτης φάσης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Το ποσό που πιστώθηκε ανέρχεται σε 553.614,80 ευρώ και αφορά 2.313 άτομα. Μια μέρα αργότερα, στις 28 Απριλίου, θα πληρωθεί η δεύτερη δόση όσων αιτήσεων εγκρίθηκαν έως και 31 Μαρτίου. Το ποσό των 40.945.782,86 ευρώ θα καταβληθεί σε 187.187 δικαιούχους και αφορά συνολικά 432.402 άτομα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα».

«Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν, για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ