ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίφθηκε το αίτημα του Τσοχατζόπουλου για τη μείωση της εγγύησης

Απορρίφθηκε το αίτημα του Τσοχατζόπουλου για τη μείωση της εγγύησης
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας απέρριψε το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για τη μείωση των 200.000 ευρώ που είχε επιβάλει το δικαστήριο ως εγγύηση για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού.

Οι δικαστές κατά πλειοψηφία και υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισαν ότι η εγγύηση πρέπει να παραμείνει στα 200.000 ευρώ, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στον κατηγορούμενο πρώην υπουργό να καταβάλει το χρηματικό ποσό είτε σε μετρητά, είτε μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου.

Το μέλος του δικαστηρίου που μειοψήφησε τάχθηκε υπέρ της μείωσης του ποσού εγγύησης στα 100.000 ευρώ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ωστόσο, οι δικηγόροι του εμμένουν στην οικονομική αδυναμία του πρώην υπουργού να καταβάλει το ποσό των 200.000 ευρώ, καθώς, όπως υποστηρίζουν, μέχρι στιγμής ο κατηγορούμενος κατάφερε μέσω δανεισμού να συγκεντρώσει μόλις το ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο προτίθεται να καταβάλει.

Μάλιστα ο συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής έκανε λόγο για "φυσική εξόντωση" του, ενώ ο έτερος υπερασπιστής του πρώην υπουργού, Γιάννης Νικολάου αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του λέγοντας ότι:

Είναι ασθενής στο νοσοκομείο των φυλακών Αγ. Παύλος και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο. Έχει ανακληθεί η σύνταξή του, έχουν κατασχεθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και δεν υπάρχει περίπτωση να ανταποκριθεί οικονομικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ