ΕΛΛΑΔΑ

Αναβλήθηκε η δίκη του δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη

Αναβλήθηκε η δίκη του δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη
Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η δίκη του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη αναβλήθηκε για τις 7 Δεκεμβρίου. Ο κ. Πελετίδης αντιμετωπίζει την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Το 2014 είχε αρνηθεί να παραδώσει για έλεγχο τους φακέλους με τα στοιχεία 324 εργαζομένων, οι συμβάσεις των οποίων είχαν μετατραπεί, βάσει νόμου, από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Κατά την προσέλευσή του στο δικαστήριο ο δήμαρχος Πατρέων αναφέρθηκε στο νέο σύστημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, τονίζοντας: «Όπως δεν δώσαμε τους φακέλους των εργαζομένων αορίστου χρόνου, διότι όπως λέγανε τότε οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θέλανε να γεμίσουν τη δεξαμενή από την οποία θα απέλυαν δημοσίους υπαλλήλους, δεν δίνουμε ούτε αυτούς τους φακέλους. Δεν θα διευκολύνουμε ούτε αυτήν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παραδίδοντας στοιχεία και φακέλους για να μπουν στη διαδικασία της αξιολόγησης, που στόχο έχει την απόλυσή τους».

Όσον αφορά στους εργαζόμενους, για τους οποίους δεν είχαν δοθεί από τον δήμο στοιχεία το 2014, ο κ. Πελετίδης σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι για τους οποίους συζητάμε τώρα, προσλήφθηκαν στον δήμο πριν το 2004, που η κυβέρνηση της ΝΔ με τον νόμο τούς μονιμοποίησε και τους έκανε αορίστου χρόνου. Τηρήθηκαν τότε όλες οι διαδικασίες από τη διοίκηση και έρχονται σήμερα, μετά από 13 χρόνια, και σου λένε ότι πρέπει να απολυθούν, τη στιγμή που έχουν προϋπηρεσία στον δήμο 20 χρόνια».

Ακόμη, ο δήμαρχος Πατρέων υπογράμμισε πως «οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν με όλους τους προβλεπόμενους νόμους κι εμείς, μπροστά στην αδικία που γίνεται, με σκοπό να χτυπηθούν όχι μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά και η λειτουργία του δήμου, υπερασπιζόμενοι τα δίκαια αιτήματά τους, αρνηθήκαμε να δώσουμε τους φακέλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ