ΕΛΛΑΔΑ

Η ανακοίνωση της documenta14 για τις αμοιβές των εργαζομένων της

Η ανακοίνωση της documenta14 για τις αμοιβές των εργαζομένων της
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η documenta 14 απαντά σε ανακοίνωση της στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες, που αφορούσαν τον μισθό των εργαζομένων, που όπως είχε καταγγελθεί, είναι μικρότερος από αυτόν που είχε ανακοινωθεί αρχικά στους ενδιαφερόμενους.

«Λόγω του μεγάλου αριθμού των εργαζομένων (200 άτομα) που απαιτήθηκε να προσληφθούν ταυτόχρονα και να απασχοληθούν για περιορισμένο χρονικό διάστημα, η documenta und Museum Fridericianum gGmbH συνεργάζεται για διαδικαστικούς λόγους με πάροχο υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού που ανέλαβε την ολοκλήρωση των συμβάσεων και των προσλήψεων των επιτηρητών κατ' ανάθεση της documenta und Museum Fridericianum gGmbH. Η documenta und Museum Fridericianum gGmbH διαχειρίστηκε την όλη διαδικασία αιτήσεων και επιλογής προσωπικού και φέρει την πλήρη ευθύνη για τις συμβάσεις αυτές. Η αμοιβή του παρόχου υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού ουδόλως σχετίζεται με το ωρομίσθιο και/ή τις αποδοχές των επιτηρητών».

Η documenta14 αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι μηνιαίες απολαβές της πλειονότητας των επιτηρητών της documenta 14 στην Αθήνα, που εργάζονται 30 ώρες την εβδομάδα, κυμαίνονται μεταξύ 800 και 940 ευρώ, ανάλογα και με το αν καταβάλλεται προσαύξηση λόγω Κυριακής ή βραδινής εργασίας» και προσθέτει: «Όλα τα νόμιμα επιδόματα καταβάλλονται πλήρως σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ