ΕΛΛΑΔΑ

Ιατρικός τουρισμός: υποτροφίες για μετεκπαίδευση γιατρών-πλατφόρμα για εξυπηρέτηση ασθενών(vid)

Ιατρικός τουρισμός: υποτροφίες για μετεκπαίδευση γιατρών-πλατφόρμα για εξυπηρέτηση ασθενών(vid)
CNN Greece

Νέες ευκαιρίες ανοίγονται σε όσους γιατρούς επιθυμούν να κάνουν μετεκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αρχή έγινε με την ειδικότητα των γυναικολόγων. Ο γενικός γραμματέας της ελληνικής εταιρείας αναπαραγωγικής ιατρικής Κωνσταντίνος Πάντος σε συναντήσεις που είχε στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις κατάφερε να εξασφαλίσει υποτροφίες για ειδικευμένους γιατρούς.

“Μίλησα με τον καθηγητή της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής του πανεπιστημίου του Ιλινόις, Ουμπέρτο Σκότσια προκειμένου να αναπτύξουμε συνεργασία ώστε να μπορούν να έρχονται ειδικευμένοι γιατροί στο Σικάγο και να κάνουν μετεκπαίδευση πάνω στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Μου είπε ότι θέλει πολύ να βοηθήσει. Η σκέψη του είναι να δίνονται δύο υποτροφίες τον χρόνο, σε γυναικολόγους“ λέει στο CNN Greece, ο κύριος Πάντος.

Στόχος είναι να ακολουθήσουν συνεργασίες και με άλλα πανεπιστήμια πάνω σε όλη την γκάμα των ειδικοτήτων.

Η προσπάθεια επιστημονικής εξέλιξης του ιατρικού προσωπικού της χώρας γίνεται μέσω του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της προώθησης του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα.

Στην εκστρατεία αυτή, πρωτοστατεί ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Μέσω του ινστιτούτου οι Έλληνες γιατροί εκτός από την ευκαιρία για μετεκπαίδευση θα μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις πάνω σε επιστημονικά θέματα και σε νέες έρευνες με συναδέλφους τους , οι οποίοι ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

“Υπάρχουν ιατρικοί σύλλογοι Ελλήνων ομογενών σε διάφορες πόλεις στο εξωτερικό. Αυτοί θα διασυνδεθούν μέσω ενός δικτύου και έτσι θα μπορεί να υπάρχει ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων μεταξύ των γιατρών.” εξηγεί στο CNN Greece, o Κωνσταντίνος Πάντος.

Στο πλαίσιο της προώθησης του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί επίσης μια πλατφόρμα η οποία μπορεί να ενημερώσει τους ασθενείς για τις θεραπείες που παρέχονται στην χώρα μας, να τους δώσει συγκριτικές τιμές σε σχέση με την χώρα προέλευσης τους αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για το γιατρό και την νοσοκομειακή μονάδα που ενδιαφέρονται.

“Έχει δημιουργηθεί ένας κόμβος μέσω του οποίου ασθενείς μπορούν να βρουν διάφορες ειδικότητες γιατρών μεταξύ αυτών και γιατρούς με ειδίκευση στην τεχνητή γονιμοποίηση και να έρθουν για θεραπεία στην Ελλάδα. Στόχος είναι να αναπτύξουμε τον ιατρικό τουρισμό στη χώρα μας.” λέει ο γενικός γραμματέας της ελληνικής εταιρείας αναπαραγωγικής ιατρικής.

Η πλατφόρμα αυτή ονομάζεται vitabooking.com κι έχει ήδη αρχίσει να “χτίζεται”. Αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του Μαΐου. Μέσω αυτής οι ασθενείς από το εξωτερικό θα μπορούν να κανονίσουν όλα τα διαδικαστικά για μια νοσηλεία, να κλείσουν αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο αλλά και διερμηνέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ