ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτομαγιά: Οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Πρωτομαγιά: Οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Περίπου 5.000 άνθρωποι έδωσαν "το παρών" στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην οποία συμμετείχαν εργατικά συνδικάτα συνδικαλιστικές ενώσεις συνδικάτα συνταξιούχων και εργατοϋπαλλήλων και φοιτητικοί σύλλογοι. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η πορεία του ΠΑΜΕ προς την αμερικανική πρεσβεία.

n1
n2
n3

n4

Στην απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, απηύθυνε χαιρετισμό ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπασί, ενώ κεντρικός ομιλητής ή το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος.

22

Αυτή την ώρα κλειστή είναι το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα η Αμαλίας, η Όθωνος, η Βασιλίσσης Σοφίας, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Ακαδημίας και η Φιλελλήνων.

1 2
33

Κουτσούμπας: Το 2017 να αποτελέσει αφετηρία νέων μεγάλων λαϊκών εργατικών αγώνων

Στη δήλωσή του πριν από την έναρξη της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι το 2017 πρέπει «να αποτελέσει πραγματική αφετηρία νέων μεγάλων λαϊκών εργατικών αγώνων, ανασύνταξης του κινήματος για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης, για να καταργήσουμε όλους τους αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους, για να αποδεσμεύσουμε τη χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για να διαγράψουμε μονομερώς το χρέος και για να ανοίξουμε το δρόμο της κοινωνικοποίησης, της οργάνωσης της παραγωγής των υπηρεσιών όλης της οικονομίας με κεντρικά επεξεργασμένο επιστημονικό σχέδιο έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ευημερία του λαού μας πραγματικά ενάντια σε πολέμους με ειρήνη με την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία».

«Αυτός ο δρόμος και μπορεί να πρέπει να ανοίξει από δω και σήμερα και από δω και πέρα κάθε μέρα κάθε ώρα. Αυτό είναι το κάλεσμα του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό» τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ