ΕΛΛΑΔΑ

Κοσμοσυρροή στην Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά

Κοσμοσυρροή στην Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η 7η Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά η οποία διεξάγεται στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι και θα διαρκέσει έως και τις 14 Μαϊου, συγκέντρωσε αρκετό κόσμο. Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής και θα είναι ανοικτή για το κοινό, καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Ο θεσμός της ανθοκομικής έκθεσης, ξεκίνησε στην κεντρική πλατεία Κοραή το 2011, όμως μετακόμισε στον Τινάνειο κήπο λόγω του εργοταξίου του Μετρό, και φέτος λόγω των έργων του Τραμ, μεταφέρθηκε στην πλατεία Κανάρη. Αν και οι συχνές αλλαγές στην τοποθεσία τέλεσης της έκθεσης υπήρξαν αρκετές, ωστόσο το φετινό τοπίο στο Πασαλιμάνι ανταμείβει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Σε δηλώσεις ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης που εγκαινίασε την έκθεση την Παρασκευή τόνισε: «Το τοπίο εδώ είναι εξαιρετικό. Είναι η θάλασσα από τη μία, με τα σκάφη και το ωραίο τοπίο και από την άλλη, είναι τα λουλούδια σε μια όμορφη πλατεία της πόλης μας. Ακόμη και τα παιδιά που παίζουν στην παιδική χαρά θα έρθουν πιο κοντά για δύο εβδομάδες με τα λουλούδια».

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σταύρος Βοϊδονικόλας στον χαιρετισμό του, ανέφερε πως ο νέος χώρος θα αποδειχθεί η καλύτερη επιλογή για την έκθεση, αφού συνδυάζει την εμπορική κίνηση Σωτήρος και Λαμπράκη, τον αναγεννημένο ιστορικό χώρο εστίασης στο Πασαλιμάνι.

«Η φετινή Ανθοκομική Έκθεση, 7η στη σειρά, φιλοδοξούμε να γίνει η πιο πετυχημένη γιατί θα συνδυάσει την βόλτα, τα ψώνια και την διασκέδαση σε κάθε παρέα, που αφού διαλέξει μέσα απ την τεράστια ποικιλία πολυχρωμίας και αρωμάτων των φυτών της έκθεσης, θα απολαύσει το καφεδάκι της μετά στα καφέ της περιοχής», είπε ο κ. Βοϊδονικόλας.

Από τη μεριά ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής 'Αρης Τσιαμτσούρης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις προσπάθειες των Ελλήνων παραγωγών για καθαρά ελληνικά προϊόντα, προσαρμοσμένα στον τόπο και στην περιοχή της χώρας αλλά και τη μεγάλη γκάμα των προϊόντων όπως ανθοφόρα, αρωματικά, πολυετή φυτά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εμείς προσπαθούμε γιατί εκφράζουμε όλη την παραγωγή, τουλάχιστον 80% όλης της ελληνικής αγοράς, στην Αττική. Εκπροσωπούμε περίπου 300 παραγωγικές μονάδες και υπάρχουν τα πάντα», ανέφερε ο κ. Τσιαμτσούρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις ολοκληρωθεί η ανθοκομική έκθεση, οι φυτωριούχοι θα προσφέρουν φυτά για τα παρτέρια και τις πλατείες του δήμου Πειραιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ