Ληστής καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του
Βασανιστήρια από αστυνομικούς καταγγέλλει ότι υπέστη ένας 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα στην περιοχή Ξηροκρήνη της Θεσσαλονίκης, για ληστεία φαρμακείου.
Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό, τόσο κατά τη σύλληψή του όσο και κατά την παραμονή του στο αστυνομικό τμήμα, όπου οδηγήθηκε στη συνέχεια. Μάλιστα, ο ίδιος κατέθεσε μήνυση στην οποία «φωτογραφίζει» έξι αστυνομικούς ως δράστες του καταγγελλόμενου ξυλοδαρμού του.
Ήδη, η εισαγγελέας ενημερώθηκε για τη μήνυση και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και εφόσον επιβεβαιωθούν να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις. Η εισαγγελέας ζήτησε επιπλέον ο 27χρονος να εξεταστεί από ιατροδικαστή.
Πάντως, στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία σε βάρος του 27χρονου, αναφέρεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αντιστάθηκε στη σύλληψή του και προκειμένου να την αποφύγει τραυμάτισε με κατσαβίδι δύο αστυνομικούς της άμεσης δράσης. Στη συνέχεια, κατά τη δικογραφία, ο κρατούμενος -που φέρεται ως τοξικομανής- οδηγήθηκε στο τμήμα ασφαλείας Αμπελοκήπων όπου αποπειράθηκε να δραπετεύσει.
Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε το μεσημέρι να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά ζήτησε και πήρε αναβολή.
Eurostat: Στο 2,8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο
13:14
Μάνος Χατζημαλωνάς: Ο Έλληνας χρειάζεται τον ψυχολόγο του - Είμαστε όλοι φερέφωνα, καθοδηγούμενοι
13:03
Έρευνα αποκαλύπτει: Οι κάτοικοι της Μέσα Μάνης αποτελούν μια μοναδική γενετική «νησίδα»
12:58
Θεσσαλονίκη: Ένοχη 57χρονη - Δάγκωσε το αυτί του συντρόφου της και του έκοψε κομμάτι
12:47