ΕΛΛΑΔΑ

Η βράβευση του Πατούλη από την Ελληνική Ομογένεια του Σικάγου (pics&vids)

Η βράβευση του Πατούλη από την Ελληνική Ομογένεια του Σικάγου (pics&vids)
CNN Greece

Ένα βράδυ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με άρωμα Ελλάδας.

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ελληνική ομογένεια στην καρδιά του Σικάγου παρουσία του Μητροπολίτη κ. Ιακώβου, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Η εθνική επέτειος γιορτάστηκε με καθυστέρηση ενός μήνα καθώς οι τοπικές αρχές έδωσαν τότε άδεια για να γίνει η καθιερωμένη παρέλαση.

20170429 210831
20170429 201816

πηγή:CNN Greece

Λίγες ώρες πριν σε ένα μεγάλο χώρο δεξιώσεων οι Έλληνες του εξωτερικού χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, φορώντας τις αντίστοιχες τοπικές ενδυμασίες.

Η παρουσία των Ευζώνων συγκίνησε τους πάντες. Άγημα της προεδρικής φρουράς συμμετείχε στους εορτασμούς παρά την έντονη κακοκαιρία.

20170429 195105

πηγή:CNN Greece

20170429 195128

πηγή:CNN Greece

Σε αυτή την όμορφη εκδήλωση ο Κώστας Χανιωτάκης, πρόεδρος του Οργανισμού των Ελληνοαμερικανικών Συλλόγων η «Ένωσις» βράβευσε τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη για το κοινωνικό του έργο τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

20170429 220844

πηγή:CNN Greece

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής «Αποστολή» θέλοντας να βοηθήσουν ανθρώπους που έχασαν την δουλειά τους ή την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών δημιούργησαν το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Εδώ και 5μιση χρόνια έχουν γίνει 55.000 ιατρικές επισκέψεις. Καθημερινά περισσότεροι από 100 ασθενείς περνάνε το κατώφλι του ενώ χορηγούνται 300-500 φάρμακα την ημέρα. Και όλα αυτά εντελώς δωρεάν.

Περισσότεροι από 69 εθελοντές γιατροί, 23 ειδικοτήτων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ιατρείο, με εβδομαδιαία παρουσία, καθώς και 200 εργαστηριακοί και κλινικοί γιατροί και ιδιωτικά εργαστήρια.

Υπάρχουν 20 παραρτήματα στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του ομάδες γιατρών με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη έχουν κάνει 30 οδοιπορικά υγείας, σε ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στηρίζει τα Κοινωνικά Ιατρεία και τα Κοινωνικά Φαρμακεία 22 Δήμων σε όλη την χώρα, συνεργάζεται με 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα με την ιατροφαρμακευτική φροντίδα που παρέχει όλα αυτά τα χρόνια σε ασθενείς, έχει αποστείλει φάρμακα σε Δημόσια νοσοκομεία, Αγροτικά ιατρεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Προνοιακά Ιδρύματα και Σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ