ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: 2,5 χρόνια με αναστολή σε ηλικιωμένο που πυροβόλησε σκύλο

Βόλος: 2,5 χρόνια με αναστολή σε ηλικιωμένο που πυροβόλησε σκύλο
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ένας 73χρονος στο Βόλο για κακοποίηση ζώου και για παράνομη οπλοχρησία, όταν πυροβόλησε και τραυμάτισε στο κεφάλι έναν ελληνικό ποιμενικό.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Φυτόκο, όταν τον Μάιο του 2015, ο 73χρονος είχε πυροβολήσει ένα κουτάβι μόλις πέντε μηνών. Η ζωή του ποιμενικού θα κινδύνευε, αν ο ιδιοκτήτης του δεν ενδιαφερόταν άμεσα να το περιθάλψει.

Υπαίτιος για τον τραυματισμό του σκύλου αποδείχθηκε ότι ήταν ο ηλικιωμένος, ο οποίος οδηγήθηκε στο δικαστήριο την Πέμπτη μετά από την μήνυση που κατατέθηκε εις βάρος του. Στη δίκη υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ευθυνόταν για τον τραυματισμό του ζώου, καθώς εκείνος πυροβόλησε στον αέρα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του και τον έκρινε ένοχο για κακοποίηση ζώου και για παράνομη οπλοχρησία, και αθώο για την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας, καθώς όπως διαπιστώθηκε από την ακροαματική διαδικασία, κατείχε νόμιμα το όπλο.

Ο ηλικιωμένος κρίθηκε ένοχος για παράβαση του άρθρο 16 του νόμου 4039/12, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατά αυτού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ