ΕΛΛΑΔΑ

Στη Θεσσαλονίκη μέλη της πορείας για ειρήνη στο Χαλέπι

Στη Θεσσαλονίκη μέλη της πορείας για ειρήνη στο Χαλέπι
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκατοντάδες άτομα θέλοντας να μεταφέρουν το δικό τους μήνυμα ειρήνης στο Χαλέπι συμμετέχουν σε πεζή πορεία που ξεκίνησε στις 26 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο και θα καταλήξει σε περίπου τρεις μήνες στη Συρία. Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν σήμερα μέλη της και θα παραμείνουν για λίγες μέρες έτσι ώστε να διαδώσουν το μήνυμά τους και να καλέσουν κι άλλους ανθρώπους να συμμετέχουν στην εκστρατεία τους.

"Βαδίζουμε ήδη επί 130 μέρες, έχοντας διανύσει 2500 χιλιόμετρα σε μια διαδρομή που περνάει από τη Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία, Ελβετία, Κροατία, Βοσνία, Σερβία, ΠΓΔΜ και με σταθμό και στην Ελλάδα" εξήγησε σε συνέντευξη τύπου η Άννα Αλμποθ από την Πολωνία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως διευκρίνισε, κατά τη διάρκεια της διαδρομής συμμετείχαν συνολικά 3.000 άτομα, είτε βαδίζοντας για λίγα χιλιόμετρα είτε για περισσότερα, συμμετέχοντας σε μια δράση που "είναι αυθόρμητη, αυτοχρηματοδοτούμενη και κάτω από καμία "ομπρέλα".

"Στη Θεσσαλονίκη θα μείνουμε έξι μέρες προκειμένου να ανασυνταχθούμε και να δούμε πώς θα συνεχίσουμε την πορεία στην Τουρκία και τέλος, στο Χαλέπι" διευκρίνισε η Αννα Αλμποθ η οποία είναι και η εμπνεύστρια της πρωτοβουλίας. Αναφερόμενος στην υποδοχή που έχει επιφυλάξει ο κόσμος από διάφορες χώρες στην πορεία τους, ο Ντένις από την Γερμανία έδειξε με καμάρι το άσπρο αρκουδάκι που τον "συνοδεύει" και του το χάρισε ένα παιδάκι από σχολείο της Πολωνίας για να το μεταφέρει στο Χαλέπι.....

Σήμερα, στις 5 το απόγευμα, μέλη της πρωτοβουλίας θα βρίσκονται στο άγαλμα του βασιλιά Κωνσταντίνου στην πλατεία Βαρδαρίου και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία σε κεντρικές οδούς της πόλης με κατάληξη το άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου, καλώντας τους κατοίκους της πόλης να τους γνωρίσει, να συμμετέχει στη δράση τους και να στείλει το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης στους κατοίκους της Συρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ