ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφικά ντοκουμέντα για τους ληστές των χρηματοκιβωτίων και οι συνομιλίες τους στα τηλέφωνα

Φωτογραφικά ντοκουμέντα για τους ληστές των χρηματοκιβωτίων και οι συνομιλίες τους στα τηλέφωνα

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο δράσης της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων.

Η πιο χαρακτηριστική όμως περίπτωση από όλους τους δράστες, ήταν αυτός που όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που δημοσιεύει το CNN Greece φορούσε σε όλες τις ληστείες τα χαρακτηριστικά αθλητικά παπούτσια με τα φωσφορίζοντα κορδόνια, ενώ ένας άλλος από τους ληστές, φορούσε πάντα πάντα το ίδιο μπουφάν με τη χαρακτηριστική στάμπα γραμμάτων.

Το μεγάλο λάθος των δραστών, ήταν το γεγονός ότι σε μια από τις ληστείες και συγκεκριμένα στη γαλακτοβιομηχανία «Όλυμπος», φεύγοντας τους έπεσε ένα από τα επιχειρησιακά κινητά που χρησιμοποιούσαν για να μιλούν με τους τσιλιαδόρους την ώρα της ληστείας. Από εκείνη τη στιγμή ήταν πολύ εύκολο για τους αστυνομικούς να τους εντοπίσουν, αν και πέντε βασικά μέλη της συμμορίας δεν έχουν συλληφθεί ενώ και άγνωστος αριθμός συνεργατών παραμένει ασύλληπτος.

IMG 0166

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τους δράστες διαπίστωσαν ότι κάποιοι από αυτούς θα ήταν τα ξημερώματα της Παρασκευής στο στρατόπεδο Καποτά σε μια βάφτιση. Η επιχείρηση έγινε με αρκετούς μάλιστα από τους "καλεσμένους της βάπτισης" να μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ για να αφεθούν όμως ελεύθεροι λίγο αργότερα.

IMG 0169

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τα επιχειρησιακά κινητά της συμμορίας και μάλιστα σε δεύτερο χρόνο μετά από τις ληστείες, άκουγαν όσα διαδραματιζόταν μέσα στην εταιρία που ήταν και οι δράστες.

IMG 0170

Δράστης: κάτσε κάτω μη κουνιέσαι, σε πυροβόλησα. Κουνήθηκες; Σε πυροβόλησα. Είναι κανένας άλλος εδώ;

Τότε ακούγεται μια ανδρική φωνή να λέει «ακίνητοι και οι δυο, μη φοβάσαι τα χέρια κάτω, κοίτα κάτω».

Δράστης: να σου πω δε πιστεύω να πάτησες κανένα κουμπί;

Ακούγεται ανδρική φωνή να λέει «την αλήθεια την αλήθεια».

IMG 0171

Δράστης: Τα χέρια ψηλά και οι δυο. Συναγερμό έχει; Άσε τον αυτόν, μην του δένεις τα χέρια, δέσε τον άλλον. Άνοιξε τη πόρτα, τη γκαραζόπορτα άνοιξέ μου, μη φοβάσαι, σήκω. Μην κάνεις βλακεία, στην άναψα. Τα χέρια πίσω...

IMG 0172

Σε μια άλλη συνομιλία έχει καταγραφεί να ρωτά με αγωνία ο δράστης τον υπάλληλο σεκιούριτι αν οι κάμερες ασφαλείας μεταδίδουν ζωντανά σε κάποιο κέντρο επιχειρήσεων τα όσα συνέβαιναν στα γραφεία.

Δράστης: Έρχεται σεκιουριτάς; Σεκιουριτάς έρχεται; security με αυτοκίνητο έρχεται σε σένα; που είσαι; Μπήκες μέσα;

Ακούγεται φωνή δράστη να λέει στο φύλακα: «Το λογιστήριο; Θα σε χτυπήσω μη μου λες μ@#@*@#ς, ξέρεις τα πάντα, που είναι και το γραφείο του διευθυντή και όλα. Συνεργάσου να μη σου σηκώσω χέρι να μη σου κάνω κακό. Οικογένεια δεν έχεις; Έχω και εγώ».

IMG 0173

Συνεργός: «Οι κάμερες είναι τίποτα online; Οι κάμερες; Κοιτάει τώρα κανένας;»

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν 15 άτομα τα οποία κατηγορούνται για περίπου 100 διαρρήξεις και ληστείες σε εταιρίες. Παρ’ όλα αυτά είναι άγνωστο αν όσα άτομα δεν εντοπίστηκαν θα επιχειρήσουν και πάλι ληστείες σε χρηματοκιβώτια.

IMG 0174

Πάντως, η μεθοδολογία που χρησιμοποιούσαν ήταν πάντα η ίδια.

Δράστης: «Δώσε μου και μένα tire up. Εσύ δέσε τα πόδια. Το κεφάλι κάτω ρε. Κάτω το κεφάλι. Το χρηματοκιβώτιο που είναι;»

Ακούγεται φωνή φύλακα που λέει «δεν ξέρω τίποτα για χρηματοκιβώτιο για το λογιστήριο δε θέλετε;»

Δράστης: Που είναι τα χρηματοκιβώτια; 3 έχει. Το δεύτερο είναι στο γραφείο του διευθυντή. Το τρίτο;

Ακούγεται η φωνή του φύλακα να λέει «ποιο τρίτο;»

IMG 0175

Δράστης: Το τρίτο ξέρεις. Για να πάμε στου διευθυντή, έλα μαζί μου ένας. Ψηλέ, που είναι το τρίτο κουτί; Σε ρωτάω γιατί ξέρω ότι ξέρεις που είναι. Έλα πες μου ρε μ@#@#@# οι δυο μας είμαστε, έχει συναγερμό μέσα;

Δράστης: Ένα κατσαβίδι παιδιά. .....Αυτό τι είναι;... Άνοιξέ το. Κάποιος να το ανοίξει αυτό. Μας χρειάζεται αυτός, τα μάτια κλείσε τα μάτια.

IMG 0179

Όλοι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για ληστείες και κλοπές ενώ ένας από τους δράστες είχε συλληφθεί και πάλι για υπόθεση με χρηματοκιβώτια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ