ΕΛΛΑΔΑ

Παραδόθηκε ο περιπτεράς που είχε «ταμπουρωθεί» στον ΟΚΑΝΑ στα Χανιά (pics)

Παραδόθηκε ο περιπτεράς που είχε «ταμπουρωθεί» στον ΟΚΑΝΑ στα Χανιά (pics)
zarpanews.gr

Το θρίλερ που ήταν σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ στη Σούδα, έλαβε τέλος. Ο οπλισμένος άνδρας που είχε καταλάβει τα γραφεία, ζητώντας να του επιτραπεί να διατηρήσει το περίπτερο που έχει στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, παραδόθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι και οδηγήθηκε με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στο νοσοκομείο των Χανίων.

Νωρίτερα υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του 45χρονου και των αστυνομικών. Ο άντρας, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr έχει τραυματιστεί ελαφρά στα πόδια, από τα τζάμια που έπεσαν κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών.

XANIA 3

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι υπάλληλος του ΟΤΕ έκοψε την γραμμή του τηλεφώνου, προκειμένου να μην μπορεί ο 45χρονος να επικοινωνήσει και να παραδοθεί.

okann 1

Στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ βρισκόταν ο πατέρας του 45χρονου και ένας γιατρός, οι οποίοι προσπαθούσαν να τον πείσουν να παραδοθεί.

XANIA 4

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο σημείο έφτασε και ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση, ανέλαβε την δέσμευση να μην εφαρμοστεί η απόφαση κατεδάφισης του περιπτέρου, τουλάχιστον για την καλοκαιρινή περίοδο. Ωστόσο ο δράστης ζητούσε να ανασταλεί οριστικά η απόφαση.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, η δημοτική αρχή θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε μετά το καλοκαίρι να βρεθεί χώρος για να μεταφερθεί το περίπτερο.

XANIA 2

(Πηγή φωτογραφιών zarpanews.gr)

Μετά από πολλές προσπάθειες και διαπραγματεύσεις, ο δράστης πείστηκε να εγκαταλείψει το κτίριο, κάτι που του ζήτησαν και πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος σε επικοινωνία που είχαν μαζί του. Οι διαπραγματεύσεις ήταν μακρές, καθώς οι αστυνομικοί ήθελαν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια ώστε να είναι απολύτως ασφαλής η όλη προσπάθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ