ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΡΤ απαντά: Πρόθεση της ΝΔ η αποδόμηση του ρόλου μας

Η ΕΡΤ απαντά: Πρόθεση της ΝΔ η αποδόμηση του ρόλου μας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με αφορμή τα σχόλια της ΝΔ και τις επικρίσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τρόπο που η ΕΡΤ κάλυψε τις Γαλλικές εκλογές, η δημόσια ραδιοτηλεόραση τονίζει πως «οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν "παίρνουν γραμμή" ούτε λογοκρίνονται».

Η διοίκηση της Αγ. Παρασκευής καταλογίζει στη ΝΔ πρόθεση αποδόμησης της προσπάθειας της ΕΡΤ να επιτελέσει το ρόλο της στην ενημέρωση. «Η ΕΡΤ με διαρκείς ανταποκρίσεις, με απεσταλμένους δημοσιογράφους, με ζωντανές συνδέσεις, με εκπομπές απευθείας από τη γαλλική πρωτεύουσα, με εξειδικευμένους σχολιαστές, κάλυψε και τους δύο γύρους των γαλλικών προεδρικών εκλογών».

«Σήμερα, την εγκαλούν», λέει η ΕΡΤ σε ανακοίνωσή της και εξηγεί: «γιατί σε μία από τις εκπομπές της, τα όσα ελέχθησαν από δημοσιογράφο της δεν τους ήταν αρεστά. Για μία ακόμα φορά δηλώνουμε ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν "παίρνουν γραμμή", ούτε λογοκρίνονται. Ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του και των σχολίων του».

Τέλος, επισημαίνει ότι ο δημοσιογράφος της πρωινής εκπομπής δεν εξέφρασε προσωπική άποψη, αλλά μετέφερε σχόλια που έχουν αναπαραχθεί στα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, και για του λόγου του αληθές, το απόσπασμα μπορεί να αναζητηθεί στο site της.

Για το θέμα είχε νωρίτερα δημοσιεύσει non paper και τον υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, στο οποίο κατηγορούσε – μεταξύ άλλων – την ΝΔ πως «δεν έχει ξεπεράσει την κατακραυγή για το 'μαύρο' στην ΕΡΤ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ