ΕΛΛΑΔΑ

Επιταχύνει το υπουργείο Παιδείας την διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Επιταχύνει το υπουργείο Παιδείας την διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε αναγγελία για επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης αναπληρωτών, ώστε αυτές να φτάσουν τις 14.000 μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, προχώρησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, μετά τη συνάντηση που είχε με τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ στο κτίριο του υπουργείου.

"Τα κενά κλείνουν μέρα με τη μέρα, με προτεραιότητα την πρωτοβάθμια και την ειδική αγωγή", δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε πως "όταν υπάρχει διάλογος, λύνονται τα προβλήματα" και πως ο εθνικός διάλογος για την παιδεία έχει ατζέντα και χρονοδιάγραμμα, ώστε τον Απρίλιο να παρουσιαστούν οι βάσεις "μιας πραγματικής αναγέννησης της εκπαίδευσης".

Την ίδια ώρα, έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών πραγματοποιούσαν προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα κενά στη σχολική εκπαίδευση.

Νέα συνάντηση του κ. Φίλη με την ΟΛΜΕ θα γίνει το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, έτσι ώστε να γίνει αναλυτικότερος διάλογος σε σχέση με την κατάσταση στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση - κατάσταση η οποία, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Ελένη Ζωγραφάκη, παρουσιάζει αρκετές ιδιομορφίες σε σχέση με την πρωτοβάθμια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ