Μέτωπο με την Cosco ανοίγει το υπ. Πολιτισμού
Με ένα πρόβλημα στις βαλίτσες του θα ταξιδέψει στο Πεκίνο ο Αλέξης Τσίπρας καθώς το υπουργείο Πολιτισμού, με επιστολή της ΓΓ Μαρίας Ανδρεαδάκη Βαλζάκη προς τον υπουργό Ναυτιλίας, ζητά την ανάκληση της παραχώρησης των παλιών σιταποθηκών του λιμανιού στον ΟΛΠ προκειμένου να στεγαστεί μουσείο ενάλιων αρχαιοτήτων.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, το υπουργείο Πολιτισμού είχε επιχειρήσει και το 2015 από την παραχώρηση όμως οι τότε αρμόδιοι είχαν αποφασίσει την εξαίρεση μόνο της παράκτιας περιοχής της Δραπετσώνας. Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας η επιστολή της κ. Ανδρεαδάκη Βαλζάκη εστάλη την ίδια μέρα που η κ. Κονιόρδου έθετε το ζήτημα του Ελληνικού, το οποίο τελικά ανακάλεσε το ίδιο βράδυ.
Η αξίωση για το Silo του υπουργείου Πολιτισμού αν και εκτιμάται ότι προσκρούει σε πλήθος νομικών και ουσιαστικών εμποδίων, αποτελεί άλλο ένα επεισόδιο στα εμπόδια που κατά καιρούς έχουν μπει σε επενδύσεις στην Ελλάδα όπως συνέβη - εκτός από το Ελληνικό - και με αυτή στην Αφάντου της Ρόδου
Αλγερία: Έξι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές - Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών
10:06
Δικογραφία σε βάρος δύο 39χρονων που παράτησαν ολόκληρο νοικοκυριό σε πεζοδρόμιο στη Θεσσαλονίκη
09:58
Ένας χρόνος χωρίς τον Όζι Όσμπορν: Το συγκινητικό μήνυμα της γυναίκας του Σάρον
09:49
Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Μαίρη Λίντα σε ηλικία 91 ετών
09:37