ΕΛΛΑΔΑ

Δάφνη: Οι δηλώσεις των συνηγόρων της 22χρονης έξω από την Ευελπίδων (vids)

Δάφνη: Οι δηλώσεις των συνηγόρων της 22χρονης έξω από την Ευελπίδων (vids)
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι συνήγοροι της 22χρονης που κακοποιήθηκε από τον 53χρονο στη Δάφνη, για να δηλώσουν παράσταση Πολιτικής Αγωγής.

Σε δηλώσεις τους οι δυο συνήγοροι της νεαρής φοιτήτριας που έπεσε θύμα τους άνδρα, Δήμητρα Ρίζου και Νίκος Κακόλιας, έθεσαν το ερώτημα εάν ο κατηγορούμενος θα εξαιρεθεί από τον νόμο Παρασκευόπουλου και πως ο νόμος εφαρμόζεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

«Εμείς μέχρι τώρα, έχουμε σεβαστεί απολύτως και τη δικαιοσύνη, την οποία και το παιδί και η οικογένεια, ευχαριστεί για τον τόπο που χειρίζεται την υπόθεση και την μυστικότητα της ανάκρισης, οπότε περαιτέρω στοιχεία της δικογραφίας δεν πρόκειται να εκθέσουμε», αναφέρει ένας εκ των συνηγόρων.

Αναφορικά με το γεγονός πως η πλευρά του κατηγορουμένου ζήτησε με αίτημα του να γίνει ειδική πραγματογνωμοσύνη, αυτό μπορεί να οδηγήσει ίσως στην αντικατάσταση των περιοριστικών του όρων σε κατοίκων περιορισμό, σύμφωνα με τον κ. Κακόλια, ο οποίος τόνισε πως:

Tα δικαιώματα μας τα ξέρουμε, έχουνε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και δεν πρόκειται να παρέμβουμε παρά μόνο εάν θεωρούμε ότι καταστρατηγούνται τα δικαιώματα μας. Σε υποθετική βάση δεν μπορούμε να μιλήσουμε.

Η κα. Ρίζου από την πλευρά της υπογράμμισε πως «το προφίλ του δράστη προκύπτει από τα ίδια τα περιστατικά. Από εκεί και έπειτα, οι αρμόδιες Αρχές είναι αυτές που θα τα αξιοποιήσουν».

Αναφορικά με το πιστοποιητικό τυφλότητας του κατηγορούμενου ο κ. Κακόλιας είπε πως «η απόφαση της ανακρίτριας που με πολύ σοβαρότητα, ευαισθησία και οικονομικώς ορθώς έχει επιλυθεί του εισαγγελέα ήταν να προφυλακιστεί. Αυτό δίνει απάντηση στο ποια απόδειξη περί τυφλότητας υπήρξε στη δικογραφία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ