ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα ο 25χρονος για τη ληστεία στην Γεωπονική Σχολή

Στον εισαγγελέα ο 25χρονος για τη ληστεία στην Γεωπονική Σχολή
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία, οπλοφορία και απείθεια, αδίκημα που αφορά την άρνησή του να δακτυλοσκοπηθεί, ασκήθηκε στον 25χρονος που συνελήφθη μετά την απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή της Γεωπονικής Σχολής.

Ο δράστης οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα για την ληστεία που έγινε το πρωί της Τετάρτης.

Στα δικαστήρια βρέθηκαν αρκετοί φίλοι του 25χρονου που φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης. Κατά την μεταγωγή του στο ανακριτικό γραφείο, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο των ανακριτών και επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ που τους απώθησαν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κατηγορούμενος είναι αδελφός κρατούμενου στις φυλακές για την ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, υπόθεση για την οποία το δικαστήριο, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, είχε αθωώσει τους κατηγορούμενους για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Νωρίτερα, καθαρίστρια της Γεωπονικής Σχολής είχε βρει κρυμμένο σε ένα καλάθι σκουπιδιών ένα όπλο το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία.

Μαζί με το πιστόλι που εντόπισε μια καθαρίστρια της σχολής βρέθηκε μια βαριοπούλα, μια μπλούζα και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι Αρχές εκτιμούν ότι τα συγκεκριμένα αντικείμενα κρύφτηκαν εκεί από τον συνεργό του 25χρονου.

Όλα όσα βρέθηκαν έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά μαζί με την κλεμμένη μηχανή που άφησαν στο σημείο οι ληστές, καθώς πρέπει να εξεταστούν για γενετικό υλικό και αποτυπώματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ