ΕΛΛΑΔΑ

«Σαφάρι» ελέγχων σε επιχειρήσεις στην Αττική - Τι εντόπισαν

«Σαφάρι» ελέγχων σε επιχειρήσεις στην Αττική - Τι εντόπισαν
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ελέγχους σε δέκα επιχειρήσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας στις δέκα επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

· Σε επιχείρηση φασόν ενδυμάτων, να απασχολείται ένας εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου.

· Σε επιχείρηση κατασκευής ενδυμάτων, να απασχολείται ένας εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου.

· Σε επιχείρηση κατασκευής ενδυμάτων, να απασχολούνται έξι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν αναγράφονταν στην κατάσταση εργασίας.

· Σε επιχείρηση εισαγωγής και εμπορίας υφασμάτων, δεν επιδείχθηκε κατάσταση προσωπικού.

· Σε επιχείρηση κατασκευής ενδυμάτων, να απασχολούνται επτά εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν αναγράφονταν στην κατάσταση εργασίας και δύο εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός του δηλωθέντος ωραρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ