ΕΛΛΑΔΑ

Τα πρώτα λεπτά μετά τον εκτροχιασμό, όπως τα έζησε ένας εκ των επιβατών της αμαξοστοιχίας (aud)

Τα πρώτα λεπτά μετά τον εκτροχιασμό, όπως τα έζησε ένας εκ των επιβατών της αμαξοστοιχίας (aud)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Pixel/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Τις στιγμές αγωνίας που έζησε μέχρι να καταφέρει να βγει σώος από την αμαξοστοιχία που εκτροχιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Αδένδρου, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, περιγράφει ένας εκ των επιβατών που του μοιραίου τρένου.

Ο Στέλιος Τσούλιας, μίλησε στο CNN Greece για τις δραματικές στιγμές που έζησε. Όλα άρχισαν με έναν εκκωφαντικό θόρυβο, ενώ στη συνέχεια περιγράφει σκηνές πανικού με σπασμένα τζάμια παντού και σκόρπια πράγματα των επιβατών, πολλοί εκ των οποίων είχαν πάθει σοκ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει την περίπτωση ενός νεαρού, ο οποίος είχε πανικοβληθεί καθώς πίστευε ότι είχε τραυματιστεί σοβαρά, ενώ δεν είχε πάθει τίποτα.

Όπως σημειώνει, ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί το τρένο να τρέχει πάρα πολύ.

Νωρίτερα με μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, την οποία συνοδεύει με φωτογραφίες, χαρακτηρίζει τον εαυτό του «τυχερό» που βγήκε από το βαγόνι με μικρές γρατζουνιές, εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι «χάθηκαν» συνάνθρωποί μας, ενώ περιγράφει και τις αγωνιώδεις προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής που πάσχιζαν να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των επιβατών.

Χθες το βράδυ η τύχη το έφερε να γυρίζω στην Θεσσαλονίκη με το τρένο, μετά από ένα πολύ γεμάτο και δημιουργικό διήμερο στην Αθήνα.
Είμαι από τούς "τυχερούς" που βγήκαν από τα βαγόνια με μικρές γρατζουνιές δυστυχώς όμως δύο συνάνθρωποί μας κατέληξαν στο σημείο του ατυχήματος και άλλοι τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία.
Φυσικά το στρες που περάσαμε όλοι οι επιβάτες και οι κάτοικοι του χωριού που προσπαθούσαν να μας απεγκλωβίσουν με ότι είχαν πρόχειρο, σφυριά, λοστούς, φτυάρια νομίζω θα το θυμόμαστε σε όλη μας την ζωή.
Φυσικά είμαστε χαρούμενοι που είμαστε σήμερα ( Κυριακή πρωί ) καλά, όμως οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν και οι οικογένειες των δύο θυμάτων θα πρέπει να μάθουν τουλάχιστον τους λόγους του ατυχήματος.
Από τους απλούς ανθρώπους που έτρεξαν δίπλα μας να σπάσουν τα παράθυρα και να μας τραβήξουν έξω και αφού είμασταν ασφαλής, μάθανε ότι στο ίδιο σημείο πρίν κάποια χρόνια έχει ξανασυμβεί ατύχημα με το τρένο.
Η εικόνα μέσα στο τρένο ήταν τρομακτική, οι θέσεις των επιβατών είχαν φύγει από την βάση τους, οι αποσκευές και τα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών ήταν κάπου μέσα στα σίδερα και στα τζάμια που είχαν σπάσει.
Η μυρωδιά από το πετρέλαιο παντού έντονη και λάδια σε πολλά σημεία. Η αμαξοστοιχία ήταν 30 και πλέον ετών από τις πρώτες που ξεκίνησαν τα intercity δρομολόγια στις αρχές του 80.
Οι εγκλωβισμένοι εκλιπαρούσαν για βοήθεια μέσα από το τρένο. Ευτυχώς οι περισσότεροι από το σοκ και μην ξέροντας πραγματικά εάν είχαν τραυματιστεί.
Σε δέκα λεπτά νομίζω έφτασε η Αστυνομία λίγο μετά η πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.Θα πρέπει επιτέλους να μην περιμένουν οι αρχές και τρίτο ατύχημα στο σημείο ώστε να μάθουμε τι δεν γίνεται σωστά στο σημείο αυτό. Είναι το ελάχιστο που χρωστούν σε όλους μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ