ΕΛΛΑΔΑ

Χειρόφρενο στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης

Χειρόφρενο στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε επ’αόριστον επίσχεση εργασίας από σήμερα Δευτέρα προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ. Μάλιστα, σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο την Κυριακή αποφάσισαν να προχωρήσουν σε περιφρούρηση από τις 4 το πρωί στα αμαξοστάσια, ώστε να μην κινηθεί κανένα λεωφορείο. Την ίδια ώρα, η διοίκηση του ΟΑΣΘ θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, εάν οι εργαζόμενοι επιμείνουν σε αυτή την απόφαση.

Οι εργαζόμενοι έλαβαν την απόφαση αυτή, καθώς «δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα δεδουλευμένα των μηνών Μαρτίου και Απριλίου και δεν έχει εξοφληθεί το δώρο του Πάσχα, ποσό συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ», όπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρός τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, με ανακοίνωσή του το Σάββατο κάλεσε διοίκηση και εργαζομένους του ΟΑΣΘ σε συνάντηση/σύσκεψη την προσεχή Τρίτη. Ωστόσο, όπως επισήμανε ο κ. Τσερμενίδης «θα πάμε στη συνάντηση, αλλά η κινητοποίησή μας αφορά τη μη καταβολή των δεδουλευμένων. Και αφού μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληρωθεί, εμμένουμε στην αρχική μας απόφαση».

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, «εφόσον επιμείνουν και προχωρήσουν σε επίσχεση, εμείς θα πάμε την ίδια ώρα να καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα», επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους εφόσον έχει προγραμματιστεί συνάντηση την Τρίτη με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ