ΕΛΛΑΔΑ

Άκαρπη η συνάντηση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ με τον Χρ. Σπίρτζη – Συνεχίζεται η επίσχεση

Άκαρπη η συνάντηση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ με τον Χρ. Σπίρτζη – Συνεχίζεται η επίσχεση
Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα η συνάντηση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ με τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη. Ωστόσο, η επίσχεση θα συνεχιστεί, αφού οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν στο τιμόνι αν δεν πάρουν τα δεδουλευμένα.

Οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για μία συνάντηση περισσότερο διερευνητική παρά ουσιαστική. Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Σπίρτζη και διήρκησε περισσότερο από μία ώρα, δεν συζητήθηκε το μέλλον του οργανισμού αλλά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, κ. Δημήτρης Τσερμενίδης, δήλωσε στο thestival.gr ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα ωστόσο το μέλλον του ΟΑΣΘ δεν μπορεί να συζητηθεί μέσα σε μία ώρα. Ο ίδιος έδωσε στον Υπουργό δέσμη προτάσεων των εργαζομένων για τον εξορθολογισμό του ΟΑΣΘ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος το ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης στο thestival.gr αύριο θα δημοσιευτεί η απόφαση της διαιτησίας και έτσι ο ΟΑΣΘ θα έχει τη δυνατότητα να καταβάλει στους εργαζόμενους τα οφειλόμενα Μαρτίου και το δώρο του Πάσχα. Θα παραμείνει ωστόσο σε εκκρεμότητα ο μισθός Απριλίου.

Δάνειο για την αποπληρωμή των εργαζομένων

Τα 4,6 εκατ. ευρώ που επιδικάστηκαν από τη διαιτησία δεν θα είναι διαθέσιμα άμεσα. Για το λόγο αυτό η διοίκηση του Οργανισμού θα προχωρήσει σε σύναψη δανείου από την Εθνική Τράπεζα προκειμένου να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους. Για τη σύναψη του συγκεκριμένου δανείου είναι απαραίτητη η προσκόμιση της απόφασης της διαιτησίας.

Αύριο, Τετάρτη οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας. Στις 10:30 το πρωί οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ δίνουν ραντεβού στο ΕΚΘ για να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου. Αργότερα, μέσα στην ημέρα, το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ θα συνεδριάσει με θέμα τη συνέχιση η μη της επίσχεσης εργασίας.

Ο κ. Τσερμενίδης, δήλωσε στο thestival.gr ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιστρέψουν αν δεν μπουν τα λεφτά στους λογαριασμούς τους.

Ο ΟΑΣΘ διεκδικεί από το κράτος οφειλές που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη εξαιτίας της διαφοράς στον ΦΠΑ ο ΟΑΣΘ κάθε μήνα ζημιώνεται κατά 600.000 ευρώ.

Επίσης ο ΟΑΣΘ διεκδικεί από το κράτος περίπου 100 εκ. ευρώ από ποσά επιχορηγήσεων παρελθόντων ετών που δεν του δόθηκαν. Ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή των συγκεκριμένων ποσών και κάλεσε τον κ. Στεφανίδη να προσφύγει στη διαιτησία.

Ο κ. Στεφανίδης σε πέντε ημέρες θα καταθέσει δικές του προτάσεις στον Υπουργό Υποδομών σε μία προσπάθεια εξορθολογισμού της λειτουργίας του Οργανισμού με απώτερο στόχο τη μείωση των δαπανών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ