ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας κατά των νέων μέτρων (pics&vid)

Πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας κατά των νέων μέτρων (pics&vid)

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ξεκίνησε η προγραμματισμένη πορεία του ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα.

Πλήθος του κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, για να διαδηλώσουν κατά των νέων μέτρων που ψηφίζει η κυβέρνηση.

Κλειστή για την ώρα παραμένει η οδός Σταδίου και η Πατησίων.

IMG 6887
IMG 6889

«Ο ταξικός πόλεμος ουσιαστικά τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι μαραθώνιος δεν είναι τουφεκιά στον αέρα. Ο ταξικός αγώνας πρέπει να είναι καθημερινός, διαρκείας. Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, το 4ο μνημόνιο μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια πρέπει να πεταχθούν στο καλάθι της ιστορίας» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

«Γι' αυτό μόνος αρμόδιος, υπεύθυνος, είναι ο ελληνικός λαός το εργατικό-λαίκό κίνημα. Γι' αυτό το κάλεσμά μας είναι λαϊκός ξεσηκωμός παντού. Ούτε μέρα, ούτε ώρα. Δεν τελειώνει η μάχη ούτε σήμερα ούτε αύριο. Συνεχίζεται. Το ΚΚΕ, οι ταξικές δυνάμεις, το αγωνιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, θα είναι παρόντες κάθε μέρα παντού και στους και στη βουλή και στα εργοστάσια και στις πόλεις και στα χωριά. Ο αγώνας είναι διαρκείας, θα πρέπει να οδηγήσει σε ανατροπή αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος, των κυβερνήσεων τους με αποδέσμευση από την ΕΕ, με ένα κοινωνικό-οικονομικό σχέδιο που θα έχει στο νου του, στο επίκεντρό του τον εργαζόμενο άνθρωπο, θα έχει τις διευρυνόμενες συνεχώς ανάγκες του λαού» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας.

IMG 6892
IMG 6894

Επιπλέον, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, απηύθυναν χαιρετισμό οι: Μιλτιάδης Κρητικός, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ηλίας Τσιμπουκάκης, εκπρόσωπος Επιτροπών Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Επιστημόνων, Ανέστης Κανάκης γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου, Γιώργος Παλιούρας υποστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ, Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών Ιματισμού Δέρματος.

IMG 6899
IMG 6901
IMG 6904

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ