ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις οδηγών και βεβαίωση παραβάσεων για μεταφορά μαθητών σε σχολεία

Συλλήψεις οδηγών και βεβαίωση παραβάσεων για μεταφορά μαθητών σε σχολεία
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Δύο οδηγοί οχημάτων τύπου βαν συνελήφθησαν την Τετάρτη, γιατί μετέφεραν μαθητές από και προς σχολικά συγκροτήματα στις περιοχές του Κορωπίου και του Ασπροπύργου, ενώ το συγκεκριμένο έργο είχε ανατεθεί σε άλλον μεταφορέα.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο ειδικής εξόρμησης της Τροχαίας Αττικής, για τη διασφάλιση αυξημένου επιπέδου οδικής ασφάλειας, κατά τη μεταφορά μαθητών από και προς σχολικά συγκροτήματα. Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών, ενώ επίσης εκδόθηκαν εντάλματα για τη σύλληψη των ιδιοκτητών των συγκεκριμένων οχημάτων.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής εξόρμησης, ελέγχθηκαν 303 λεωφορεία μεταφοράς μαθητών, ενώ βεβαιώθηκαν 42 παραβάσεις. Ειδικότερα, οι παραβάσεις ήταν οι εξής: 10 για παραβίαση της νομοθεσίας περί τοποθέτησης και λειτουργίας ταχογράφου, 5 για μη χρήση - έλλειψη ζωνών ασφαλείας, 3 για φθαρμένα ελαστικά, 2 για παραβίαση του ορίου ταχύτητας και 22 για λοιπές διατάξεις της νομοθεσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ