ΕΛΛΑΔΑ

Μπλέ Φάλαινα: Νέα καταγγελία για άλλη μία μαθήτρια-θύμα στη Θεσσαλονίκη

Μπλέ Φάλαινα: Νέα καταγγελία για άλλη μία μαθήτρια-θύμα στη Θεσσαλονίκη
twitter@L_DeGeorges

Μία καθηγήτρια στη Θεσσαλονίκη αντιλήφθηκε πως μία μαθήτριά της είχε χαραγμένα νούμερα στα χέρια και τα πόδια της. Σύμφωνα με την καθηγήτρια, η 14χρονη αποκάλυψε ότι συμμετέχει στο παιχνίδι με τη Μπλε Φάλαινα

Το περιστατικό κατήγγειλε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο καθηγητής αγγλικών, Διογένης Παπαδόπουλος.

Όπως μάλιστα προέκυψε, η 14χρονη υποστήριξε πως δεν είναι μόνη στο παιχνίδι, άλλα συμμετέχουν άλλοι 15 φίλοι και συμμαθητές τις τελευταίες 20 ημέρες. Η αστυνομία δεν έχει ακόμα ενημερωθεί ακόμα για το συγκεκριμένο περιστατικό. Ωστόσο, πριν λίγες ημέρες, θύμα του ίδιου επικίνδυνου παιχνιδιού φαίνεται να έπεσε 15χρονη μαθήτρια από την Κατερίνη.

Η μαθήτρια φέρεται να πήρε οδηγίες μέσω FB από κάποιον που της ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και να πάρει υπνωτικά χάπια. Η κοπέλα αυτοτραυματίστηκε στους μηρούς, πήρε δύο χάπια και κατέληξε στο νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να διατρέξει κίνδυνο η ζωή της.

Η διαδικτυακή παγίδα ξεκίνησε το 2013 από τη Ρωσία, κι έκτοτε πήρε μεγάλη έκταση. Η λεγόμενη πρόκληση διαρκεί 50 ημέρες. Η δυσκολία των προκλήσεων κλιμακώνεται με κατάληξη την αυτοκτονία του παίκτη.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε μιλώντας στο ΡΘ ο Γιώργος Νάκος, ψυχολόγος της διεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικών εγκλημάτων. Συνέστησε μεγάλη προσοχή στους γονείς προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους δεν συνομιλούν στο δίκτυο ούτε δέχονται αιτήματα φιλίας από αγνώστους.

Για παιχνίδι θανάτου μίλησε στο ΡΘ ο αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ και ειδικός ερευνητής διαδικτυακών εγκλημάτων Μανώλης Σφακιανάκης. Χτυπάει, όπως τόνισε, παιδιά που δεν είναι ψυχικά υγιή, ενώ οι αυτοκτονίες παγκοσμίως αφορούν κυρίως κορίτσια.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ