ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της ΕΔΥΕΘ

Πορεία Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της ΕΔΥΕΘ
eurokinissi

Πορεία ειρήνης στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ).

Η πορεία ξεκίνησε συμβολικά έξω από τις εγκαταστάσεις του Γ' Σώματος Στρατού, όπου έχει την έδρα του το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (NRDC-GR) και αφού διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους κατέληξε στο μνημείο του μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη (Ερμού και Βενιζέλου), όπου κατατέθηκαν στεφάνια, καθώς αύριο συμπληρώνονται 54 χρόνια από τη δολοφονία του βουλευτή της Αριστεράς.

ba839c499f3ba931197469c15265053b XL

πηγή: thestival

Στην πορεία πήραν μέρος περισσότερα από χίλια άτομα, όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας. Επισήμανε ότι η πορεία έγινε σε ένα δύσκολο περιβάλλον για τους λαούς στα Βαλκάνια και σε ολόκληρο τον πλανήτη, με συγκρούσεις και απειλές πολέμου, με την όξυνση της κατάστασης στην Τουρκία και το μήνυμα της είναι: «Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, έξω από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατάργηση των βάσεων». Εδικά για τη Θεσσαλονίκη, σημείωσε, υπάρχει το αίτημα να «κλείσουν» το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο (NRDC-GR) και το επιτελείο διεξαγωγής ηλεκτρονικού πολέμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ