Πορεία Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της ΕΔΥΕΘ
Πορεία ειρήνης στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ).
Η πορεία ξεκίνησε συμβολικά έξω από τις εγκαταστάσεις του Γ' Σώματος Στρατού, όπου έχει την έδρα του το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (NRDC-GR) και αφού διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους κατέληξε στο μνημείο του μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη (Ερμού και Βενιζέλου), όπου κατατέθηκαν στεφάνια, καθώς αύριο συμπληρώνονται 54 χρόνια από τη δολοφονία του βουλευτή της Αριστεράς.

πηγή: thestival
Στην πορεία πήραν μέρος περισσότερα από χίλια άτομα, όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας. Επισήμανε ότι η πορεία έγινε σε ένα δύσκολο περιβάλλον για τους λαούς στα Βαλκάνια και σε ολόκληρο τον πλανήτη, με συγκρούσεις και απειλές πολέμου, με την όξυνση της κατάστασης στην Τουρκία και το μήνυμα της είναι: «Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, έξω από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατάργηση των βάσεων». Εδικά για τη Θεσσαλονίκη, σημείωσε, υπάρχει το αίτημα να «κλείσουν» το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο (NRDC-GR) και το επιτελείο διεξαγωγής ηλεκτρονικού πολέμου.
Επίδομα θέρμανσης 2026: Πότε έρχεται η επόμενη δόση - Τι ισχύει για τις πληρωμές μέσω IBAN
03:00
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 16 Ιανουαρίου
02:00
Πότε έρχονται οι αλλαγές στις χρεώσεις ρεύματος - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
01:00
Πόσο θα διαρκέσουν οι χειμερινές εκπτώσεις - Ποιες οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
00:30