ΕΛΛΑΔΑ

Αγώνας δρόμου γύρω από το φράγμα της Λίμνης Μαραθώνα (pics)

Αγώνας δρόμου γύρω από το φράγμα της Λίμνης Μαραθώνα (pics)
ΑΠΕΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος

Στη μαγευτική λίμνη Μαραθώνα, με το επιβλητικό φράγμα, βρέθηκαν εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι ερασιτέχνες δρομείς για να συμμετάσχουν στον 5ο Αγώνα Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα. 

Ο αγώνας δρόμου απόστασης 10 χλμ για ενήλικες και 300 μέτρων για παιδιά ξεκίνησε στις 9 πρωί, από το φράγμα Μαραθώνα, συνεχίστηκε σε ασφάλτινους και χωμάτινους δρόμους, με ελαφριές ανηφορικές και κατηφορικές κλήσεις και κατέληξε στο αντλιοστάσιο του φράγματος.

18004314

Οι συμμετέχοντες είχαν το μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά το φράγμα του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε 1929 και η κορυφή του βρίσκεται σε υψόμετρο 227 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ η βάση του σε υψόμετρο 173 μέτρων.

18004316

Στους τρεις πρώτους κάθε ηλικιακής κατηγορίας δόθηκαν μετάλλια, ενώ κύπελλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες.

18003962

Ο 5ος Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα (Marathon Lake Run) συνδιοργανώθηκε από τον σύλλογο Τελμησσό Ν.Μάκρης- Μαραθώνος, με την υποστήριξη της ΕΥΔΑΠ καθώς και υπό την αιγίδα του δήμου Μαραθώνα και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ