ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Μετά από 23 χρόνια η αδειοδότηση για τη Δημοτική Συγκοινωνία

Πειραιάς: Μετά από 23 χρόνια η αδειοδότηση για τη Δημοτική Συγκοινωνία
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έπειτα από προσπάθεια 23 χρόνων, για αδειοδότηση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η Δημοτική Συγκοινωνία Πειραιά θα κινείται νόμιμα.

Η Δημοτική Συγκοινωνία, αν και ξεκίνησε να λειτουργεί στον Δήμο Πειραιά το 1994, δεν είχε την απαιτούμενη άδεια για την πραγματοποίηση δρομολογίων και για την ασφαλή μεταφορά των δημοτών, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σήμερα, η Δημοτική Συγκοινωνία αποτελείται από εννέα οχήματα, ενώ όταν ξεκίνησε η λειτουργία της αποτελείτο από 16. Το 1998 κατασχέθηκαν τρία οχήματα λόγω μη εξόφλησης της αγοράς τους, ενώ το 2012 αποσύρθηκαν και εκποιήθηκαν μέσω ΟΔΔΥ τέσσερα οχήματα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά των υπολοίπων διαθέσιμων οχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, μετά την αδειοδότηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα προχωρήσουν, άμεσα, στην ανανέωση του στόλου της, με νέα σύγχρονα οχήματα.

Ο αντιδήμαρχος Πειραιά, Αλέξανδρος Αργουδέλης, σε σχετικές δηλώσεις επισήμανε πως η αδειοδότηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Πειραιά έρχεταιως επιστέγασμα των ενεργειών της δημοτικής Αρχής, προκειμένου να λειτουργούν τα δημοτικά οχήματα σε νόμιμο πλαίσιο. «Δυστυχώς, υπάρχουν τομείς και λειτουργίες στον Δήμο Πειραιά, όπου για τα αυτονόητα δεν είχαν ληφθεί ανάλογες πρωτοβουλίες με θετική έκβαση, κατά το παρελθόν. Θεωρούμε αδιανόητο να λειτουργεί 23 χρόνια η Δημοτική Συγκοινωνία χωρίς άδεια, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται, τόσο για τους δημότες, όσο και για τη λειτουργία της ίδιας της Δημοτικής Συγκοινωνίας», τόνισε ο κ. Αργουδέλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ