Στο ΣτΕ η εισαγγελέας Τσατάνη για την ποινή στέρησης του μισθού της
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβούλιου του Αρείου Πάγου, με την οποία επικυρώθηκε απόφαση που της επέβαλε την ποινή της στέρησης μισθού 60 ημερών.
Ειδικότερα, η πειθαρχική ποινή στην κυρία Τσατάνη επιβλήθηκε λόγω των χειρισμών της στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπολου - χειρισμοί οι οποίοι κρίθηκαν πως δεν συνάδουν με τα καθήκοντα της. Παράλληλα, της αποδίδεται και βαριά αμέλεια, κάτι που στοιχειοθετεί το πειθαρχικό παράπτωμα της τέλεσης πράξεων ασυμβίβαστων προς το αξίωμά της, που θίγουν το κύρος της και το κύρος της Δικαιοσύνης.
Στην προσφυγή της, η κυρία Τσατάνη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστηρίζει ότι έχει παραβιαστεί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η ελληνική νομοθεσία.
ΑΔΜΗΕ: Κέρδος 3,7 δισ. ευρώ για τους καταναλωτές έως το 2034 από τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις
10:29
Παπαστεργίου: Το επόμενο διάστημα οι ανακοινώσεις για Social Media και ανήλικους - Τι είπε για Βιολάντα και Προσωπικό Αριθμό
10:24
Eπιχορηγήσεις και φορολογικά κίνητρα - 400 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της «πράσινης» βιομηχανίας
10:20
Έβρος: Σε αυξημένη επιφυλακή μέχρι την Παρασκευή - 112, κλειστός ο κόμβος των Λαβάρων, 150.000 στρέμματα καλύφθηκαν από νερό (pics&vid)
10:16